Categories: Stil de viaţă

Alimentul care nu trebuie să lipească atunci când mănânci mici: Protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen

Cristian Margărit, nutriționsit, a explicat la Antena 3 cum se prepară cei mai sănătoși mici. Potrivit, spuselor sale, micul nu trebuie să aibă urme de arsură.

„De preferat este să-i facem cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc pentru corpul nostru, un risc de cancer, un risc de boli cardiovasculare. Există statistici care spun că și fumul de la grătar care intră în piele crește riscul de cancer. Știu că sună bizar, dar așa spun studiile. Micul nu trebuie să aibă urme de arsură”, a explicat Cristian Mărgărit la Antena 1, în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Nutriționistul a vorbit și despre alimentul care nu poate lipsi de lângă mici: muștarul. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen.

„Muștarul mâncat cu mici anulează efectele negative ale arsurii, ale fumului, ale excesului de carne. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen. Dar trebuie să fie un muștar de calitate!”, a mai spus Cristian Mărgărit. Este bine să alegem un muștar fără zahăr sau fără îndulcitori artificiali. Trebuie să încercăm să cumpărăm un muștar cât mai curat.

„Dacă este doar un pic de zahăr… nu contează prea mult. Nu poți mânca așa mult zahăr din muștar. Zahărul din dulciuri sau din sucuri este periculos”, a mai spus Cristian Mărgărit.

În plus, specialistul a zis că ideal ar fi să alegem un muștar care are curcuma.

„Muștarul este absolut miraculos! Are nenumărate beneficii, dar atenție la etichetă! Încercăm să luăm un muștar cât mai natural”, a subliniat nutriționistul.

Cristian Mărgărit a dezvăluit cum putem ajunge să ne bucurăm de beneficiile usturoiul

Este important să rețineți că usturoiul nu aduce doar beneficii, ci și efecte negative. Iată cum ajungem să ne bucurăm de beneficii:

„Curățăm usturoiul, îl strivim, iar apoi îl lăsăm așa zece minute pentru ca enzimele care ajută protecția cardiovasculară să se activeze. Nu-l mâncăm imediat. L-ai stors și îl lași un pic înainte să-l mănânci.

Japonezii îl lasă șase luni-un an și rezultă medicamente din această mișcare, dar noi nu avem atâta timp atunci când facem niște ouă ochiuri”, a zis Cristian Mărgărit la Antena 1.

„Cu cât îl spargi mai bine, ca de mujdei, cu atât va acționa mai bine oxigenul pentru că el trebuie să intre în contact cu oxigenul”, a mai spus nutriționistul.

„Este bine să alegem usturoi mai mic. Cu cât legumele și fructele sunt mai mici, cu atât sunt mai bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Usturoiul trebuie să fie mic, dar puternic pentru a ne aduce mai multe beneficii în dietă”, a subliniat Cristian Mărgărit la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Recent Posts

TRADIŢII. Ce se dă de pomană în prima zi de Paște?

În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…

14 minute ago

Experții avertizează: Respirația urat mirositoare poate fi un simptom al unui tip de cancer

Experții fac avertizări cu privire la un un tip de cancer: Respirația urat mirositoare poate…

44 de minute ago

Prognoza meteo de Paște: Ploi în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate

Avertizare meteorologică de Paște. ANM a făcut noi avertizări meeorologice: Sun prognozate ploi pe jumătate…

o oră ago

Anevrismul aortic. Medicamentul care poate salva multe vieți

Anevrismul de aortă este o dilatare patologică a unui segment al aortei, cu o tendință…

2 ore ago

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi

5 motive pentru care membrele tale amorțesc în timp ce dormi! Potrivit experților, amorțeala membrelor…

2 ore ago

Ceaiul care ajută la reumatism și la controlul zahărului din sânge

De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic