vineri, august 12, 2022

Există un aliment care consumat cu regularitate, face minuni pentru sănătatea noastră.

Este vorba de fructele dulci dăruite de natură cu proprietăți miraculoase. Ele previn cu succes hipertensiunea, problemele cardiace, atacurile vasculare cerebrale, colesterolul etc. Abundă în nutrienți, care vă vor regla metabolismul.

Iată cele mai bune motive pentru care este bine să consumați curmale zilnic

Te-ar mai interesa: Cum depozităm corect mâncarea în frigider: Dacă fa...

Sunt foarte bogate în fier. Avem nevoie de fier, pentru că așa este stimulată producția de celule roșii și hemoglobină în organism. Ele oferă oxigen sângelui nostru. Fierul este foarte bun în special pentru copii, anemici și gravide.

100 grame de curmale vor furniza 11% din doza zilnică recomandată de fier.

Previn diareea. Potasiul din curmale ne calmează întreaga floră intestinală.

Combat constipația. Sunt bune atât în cazurile de diaree, cât și de constipație. Pentru constipație, puneți câteva curmale într-un bol cu apă și lăsați-le așa toată noaptea. Consumați fructele și apa lor dimineața, vă vor accelera digestia.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

Ajută la păstrarea greutății optime. Dacă veți consuma curmale pe stomacul gol, vă vor ajuta la eliminarea grăsimilor din organism. Nu conțin colesterol!

Combat colesterolul ”rău”. Printre beneficiile curmalelor se numără și curățarea arterelor, vom putea ține în frâu nivelul colesterolului.

Fortifică inima. Curmalele hidratate peste noapte trebuie amestecate dimineața cu apa în care au stat și băut acest smoothie, care va face minuni pentru sănătatea inimii dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Reglează tensiunea arterială. Hipertensiunea este și ea o problemă des întâlnită, iar curmalele sunt foarte indicate, întrucât nu conțin sodiu deloc, dar abundă în potasiu.

5, 6 curmale aduc un aport de 80 mg magneziu, mineral foarte important pentru fluxul sanguin. Zilnic, avem nevoie de 370 mg de magneziu pentru a ne scădea tensiunea arterială.

Și unul dintre cele mai importante aspecte: previn atacul vascular cerebral!

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Cum spuneam, curmalele sunt foarte bogate în potasiu. Potasiul îmbunătățește sistemul nervos și ajută la prevenirea AVC-ului.

Pentru aceasta, ne trebuie 400 mg potasiu zilnic. Consumați curmalele și beneficiile nu vor întârzia să apară. Curmalele nu sunt recomandate diabeticilor. Întrebați medicul specialist, dacă vi le recomandă și dacă sunt potrivite în afecțiunea dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private