sâmbătă, mai 21, 2022

Alimentația este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru. De fapt, aceasta este „combustibil” pentru corpul și trebuie să asigure, în mod ideal, toți nutrienții necesari.

Cu toate acestea, în ziua de astăzi, programul încărcat nu ne permite să acordăm atât de multă atenție aliementației. Astfel, căutăm un tip de aliment care ne va oferi suficienți nutrienți, care este ușor de digerat și, în același timp, sățios și hrănitor.

Te-ar mai interesa: Ce salarii încasează medicii din România în 2022. ...

Deși pare imposibil ca un aliment să îndeplinească toate aceste cerințe, el există.

Supa este, cu siguranță, unul dintre cele mai complete și hrănitoare alimente. Acest lucru depinde și de modul în care supa este gătită și ingredientele de bază pe care le conține. Totuși, este un aliment care poate avea grijă și de silueta noastră, dar și de bunăstarea organismului.

Supa, unul dintre cele mai sănătoase alimente

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie câteva detalii importante despre supă și importanța acesteia în mediul nostru.

„Ghici ghicitoarea mea… la ce-i bună supa?

Nu știu câtă ciorbă se mai mănâncă în casele românilor, dar e păcat că nu o prețuim la adevărata ei valoare. Măcar acum, când ne dorim cu toții să facem o schimbare, ar trebui să luăm în calcul supa. Cât despre gătit, există variante simple și elegante: legume congelate și roboți de bucătărie. Recunosc că ciorba de perișoare o face mama, însă supa cremă știu și eu să o fac.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

Poate credeți că glumesc când spun că nu e nevoie să cheltuim banii pe nutriționiști și programe detox. Cu supă/ciorbă puteți obține rezultate acasă, la voi în bucătărie.

Nu știți ce preparate să mâncați, în ce cantitate sau cum să le combinați? Răspunsul e simplu: o farfurie de supă vă scoate din impas! Nu degeaba nutriționiștii au recunoscut că „de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în alimentație”.

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

Iar dovada am primit-o într-un magazin din Italia, unde vânzătoarea mi-a spus soluția pe care toată lumea o aplică după sărbători – „minestra”. Ciorbă dimineață, la prânz și seara? Da, nu veți greși făcând asta. Și dacă reușiți fără pâine, rezultatul e garantat!”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private