vineri, februarie 3, 2023

Când vine vorba de pierderea în greutate, multe femei adoptă o dietă care promite topirea rapidă a grăsimilor. Cu toate acestea, în timp, metabolismul se obișnuiește cu noul stil de viață, iar dietele își pierd efectul. Totuși, există metode eficiente care funcționează indiferent de perioada în care sunt utilizate. Iată cum te ajută dieta cu ciorbă să pierzi în greutate, în mod natural și sănătos!

Dieta cu ciorbă „păcălește” organismul să piardă în greutate. Stomacul, după cum susține un renumit nutriționist, nu știe să facă diferența dintre calorii și volumul de alimente ingerat. Acesta este impresinat de volumul care este introdus în organism, nu de alimentele propriu-zise. Astfel, deoarece ciorba are un conținut mare de apă, umple pentru o perioadă lungă de timp stomacul și îi dă organismului senzația de sațietate, fără a ingera prea multe calorii.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Iată ce spune Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, despre cum ne ajută ciorba să pierdem în greutate, în exclusivitate pentru Pro TV.

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit.

Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof). Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porţie pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme’. O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porţie.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei. S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriţie.

Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceti această experienţă voi pentru voi”, afirmă Mihaela Bilic, citată de Adevărul.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private