miercuri, august 12, 2020

Alimentul care influențează negativ viața sexuală a românilor este unul foarte iubit și nelipsit nici de la cele mai simandicoase mese.

Un libido scăzut se referă la lipsa dorinţei sexuale şi a interesului de a întreţine relaţii sexuale. Cu toate că libidoul scăzut este comun ambelor sexe, în cazul femeilor se întâmplă mai des. Simptomele şi semnele unui libido scăzut includ reducerea dorinţei sexuale, lipsa gândurilor şi fanteziilor erotice şi neiniţierea unui act sexual. Lipsa apetitului pentru sex poate dura zile, săptămâni şi chiar luni.

Citește și:

Dorinţa sexuală diferă de la persoană la persoană şi depinde de o mulţime de factori. Iată care sunt unii dintre factorii care scad libidoul, potrivit unui top al nutriționistului din SUA, Frida Harju.

Alcoolul: deşi alcoolul reduce iniţial inhibiţiile şi te poate împinge să cedezi instinctelor sexuale, în timp, reduce excitaţia şi îngreunează atingerea orgasmului.

Pâinea albă: la fel ca majoritatea carbohidraţilor, pâinea albă scade apetitul sexual din cauză că eliberează zahărul foarte repede. Iar excesul de zahăr se traduce prin lipsă de energie, iar sexul fără energie nu se prea poate face. Mai mult, zahărul scade nivelul de testosteron la bărbaţi şi reduce viteza de circulaţie a sângelui.

Citește și:

Deficitul de fier:  nu este deloc bun dacă vă doriţi un apetit sexual sănătos. O astfel de carenţă duce la scăderea vitezei circulaţiei sangvine şi la apariţia stărilor de moleşeală. Pentru a vă regla nivelul de fier din organism nu trebuie decât să consumaţi nişte carne roşie, fasole, nuci sau stridii.

Apa tonică: chinina, ingredientul principal al acestei băuturi, scade nivelul testosteronului şi chiar afectează calitatea spermei.

Citește și:

Pierderea rapidă în greutate: dă peste cap hormonii şi afectează serios apetitul sexual. Dacă o persoană pierde mai mult de 10% din greutate într-o perioadă scurtă de timp, corpul intră în alertă pentru că îşi dă seama că persoana respectivă se înfometează, iar pentru el, lipsa de substanţe nutritive înseamnă că nu e un moment prielnic pentru conceperea de copii.

Prăjeli. Pe lângă faptul că sunt nesănătoase, îți afectează și cheful de sex, spune Frida Harju, nutriționist, potrivit ediției americane a revistei Cosmopolitan.

Grăsimile trans prezente în majoritatea mâncărurilor prăjite scad alarmant libidoul, atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult, dereglează producția spermei și modifică sănătatea hormonală a femeii, avertizează Frida Harju.

Popcornul făcut la microunde. Refuză întâlnirile la cinema, chiar dacă vei merge cu un partener de poveste, popcornul ucide dorința sexuală! Chimicalele folosite pentru acest preparat ”sabotează” libidoul.

Parteneri