Sari la conținut

Alimentul de care trebuie sa uiti ca exista, daca ai endometrioza. Ce recomanda medicii

cistita
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tratament eficient împotriva cistitei

Endometrioza afecteaza 1 din 10 femei, iar simptomele sale neplacute pot interveni chiar si in cele mai placute momente ale vietii.

Endometrioza reprezinta o afectiune tot mai des intalnita, care inca nu are un tratament. Femeile care sufera de aceasta boala experimenteaza menstruatii extrem de dureroase, disconfort abdominal frecvent, dureri in timpul actului sexual, diaree si constipatie.

Daca si tu te confrunti cu aceasta afectiune neplacuta, dieta hormonala pentru endometrioza pare sa fie noua ta salvare.

Marilyn Glenville, un nutritionist de top din Marea Britanie, spune ca boala este sensibila la estrogen, hormonul sexual feminin. De aceea, o dieta care sa echilibreze hormonal organismul poate ajuta la reducerea drastica a durerilor resimtite de-a lungul timpului.

Dieta hormonala pentru endometrioza: Ce sa mananci pentru a echilibra nivelul de estrogen

Alimente bogate in zinc

Zincul ajuta la echilibrarea hormonilor, asa ca asigura-te ca mananci suficiente oua si nuci. In special nucile braziliene, caju, pecan si migdalele sunt bogate in zinc, asa ca integreaza-le in meniul tau zilnic.

Pentru a-ti lua necesarul de zinc, consuma si spanac, naut, mazare, orez, kefir, ciuperci si seminte de dovleac. Este important sa ai o alimentatie cat mai diversificata, asa ca alterneaza constant aceste ingrediente.

Deosebit de important! Evita cu desavarsire zaharul, este inamicul principal al endometriozei!

„Cand manaci multe dulciuri si carbohidrati procesati, cresti cantitatea de grasime si incurajezi cresterea nivelului de insulina. Combinate, aceste lucruri sporesc nivelul de estrogen”, explica nutritionistii.

In plus, cu cat organismul tau depoziteaza mai multa grasime, cu atat estrogenul va fi mai prezent. De aceea, eliminarea zaharului din alimentatia zilnica, alaturi de dieta hormonala pentru endometrioza, poate diminua simptomele neplacute ale bolii.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel