duminică, noiembrie 27, 2022

Alimentul interzis de regele Charles, deși e considerat o delicatesă. Foie gras, adică ficatul de gâscă și cel de rață, nu va fi servit în reşedinţele regale, dă asigurări Palatul Buckingham într-o scrisoare transmisă militanţilor pentru drepturile animalelor.

Regele Charles a fost un oponent al acestui fel de mâncare preparat din ficatul de raţă sau de gâscă, pe care militanţii îl consideră un act de cruzime. Administraţia regală a scris grupului PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) că foie gras nu este cumpărat sau servit în reşedinţele regale. Au existat proteste cu privire la hrănirea forţată folosită pentru a produce foie gras.

Te-ar mai interesa: NU mai vrea să primească refugiați din Ucraina, do...

Regele Charles interzice acest aliment în reşedinţele regale britanice

Când era Prinţ de Wales, Regele Charles a fost un susţinător al standardelor mai înalte de bunăstare în ferme şi timp de peste un deceniu a oprit utilizarea foie gras în propriile sale proprietăţi şi a jucat un rol esenţial într-o interdicţie extinsă la reşedinţele regale.

Acum, în calitate de rege, a reafirmat această opoziţie – mâncarea de lux rămânând în afara meniului.

O scrisoare primită de PETA confirmă că o interdicţie privind foie gras este în vigoare în întreaga Casă Regală şi pentru toate reşedinţele regale, care ar include Balmoral, Sandringham, Castelul Windsor, Castelul Hillsborough şi Palatul Buckingham. Există o interdicţie privind producţia de foie gras în Marea Britanie, dar nu şi una referitoare la vânzarea sau importul acestuia, relatează BBC. 

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Grupul PETA militează, de asemenea, pentru folosirea blănii false în locul herminei pentru ţinutele de la ceremonia de încoronare a Regelui din luna mai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private