marți, mai 24, 2022

Alimentul-minune din Postul Paștelui. Are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp – spune Carmen Brumă.

„Prefer mazărea cu sos de roșii pentru că sosul de roșii stimulează absorbția fierului care există în mazăre. E bine ca atunci când ținem post să combinăm sursele de proteine astfel încât să avem alimente cu proteine complete, de exemplu: trebuie să avem grijă, ca la majoritatea meselor, să avem o sursă de leguminoase, adică mazăre, fasole, linte sau năut, cu o sursă de cereale sau făinoase.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să te îngrași. Iată ...

Cum facem acest lucru? La masa aceasta cu mazăre și suc de roșii, la care adăugăm foarte multe legume, punem și o felie de pâine. Astfel avem proteină completă.

Sau facem paste și adăugăm niște boabe de mazăre. Acestea sunt soluții foarte bine când vă pregătiți mâncarea pentru post”, a zis Carmen Brumă la Antena 1, în emisiunea Neatza de weekend.


Beneficiile pe care le are mazărea în Postul Paștelui

„Mazărea este foarte bună în post pentru că are foarte multe fibre, ține de foame, te satură și îți asigură energie pe o durată mai mare de timp.

Dacă mănânci o farfurie de mazăre cu multe legume și asociezi și o felie de pâine, în mod normal, trei – patru ore, nu îți mai este foame. Și este foarte gustoasă!

Te-ar mai interesa: Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce v...

Puteți adăuga, la final, după ce ați făcut mazărea, puțină drojdie de bere inactivă. Are un gust ușor de parmezan”, a mai spus Carmen Brumă.

„Dacă înainte mâncai hamburger, iar acum îți iei hamburger vegetal nu este o alegere bună. Sau dacă înainte mâncai șnițel, iar acum îți iei din comerț șnițel de la semipreparate, nu este foarte indicat.

Sunt o grămadă de alimente de acest fel pe care ar trebui să le evitați în post. La fel, de evitat sunt și supele instant. Fă-ți o supă acasă pentru că este foarte simplu”, a mai spus Carmen Brumă.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private