Sari la conținut

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională din domeniul medical, a venit cu o listă de recomandări pentru femeile trecute de 50 de ani.

Potrivit acestuia, femeile care au depășit vârsta de 50 de ani ar trebui să integreze ovăzul în regimul lor alimentar zilnic, chiar și până la 6 porții pe zi, având în vedere beneficiile aduse sănătății.

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani

Ovăzul, spune medicul Vlad Ciurea conține o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan. Toate acestea contribuie și ajută la reglarea hormonală și la protecția celulară.

Femeile trecute de 50 de ani care vor introduce ovăzul în alimentația zilnică vor observa imediat efectele lui. În timp, fitosterolii din ovăz ajung să reducă inclusiv colesterolul din organism.

Ovăzul nu poate să vindece problemele de sănătate, dar este similar unui supliment care poate fi folosit în refacere sau prevenție.

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a spus medicul despre ovăz, potrivit gândul.ro.

Terciul de orez
Sursă foto: pixabay

Beneficiile consumului de ovăz

Ovăzul este bogat în vitamina B, dar și în fier și magneziu. Datorită acestui aport de nutrienți, ovăzul ajută la bunăstarea cardiovasculară și reduce nivelul colesterolului din organism.

Recomandarea privind consumul de ovăz nu provine doar de la medicul Vlad Ciurea, ci și din partea mai multor specialiști nutriționiști. De asemenea, diverse cercetări au adus la lumină concluzii remarcabile referitoare la proprietățile benefice ale ovăzului asupra organismului.

Consumul de ovăz aduce o serie de beneficii semnificative pentru organism. Ovăzul este o sursă bogată de vitamina B, fier și magneziu, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și la scăderea nivelului de colesterol.

Ovăzul conține cantități semnificative de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan. Acești nutrienți au un rol esențial în reglarea hormonală și protecția celulară.

De asemenea, introducerea ovăzului în alimentația zilnică a femeilor trecute de 50 de ani poate aduce beneficii imediate.

În timp, fitosterolii prezenți în ovăz pot contribui la reducerea nivelului de colesterol din organism, și este un aliment valoros pentru menținerea sănătății și echilibrului hormonal în rândul femeilor ajunse la vârsta matură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel