Sari la conținut

Alimentul necesar pentru sănătatea sistemului nervos. Mihaela Bilic: „conține în mod natural serotonină, o substanță responsabilă cu buna-dispoziție”

sănătatea sistemului nervos

Sănătatea sistemului nervos depinde atât de factori externi, cât și de factori interni. Deși emoțiile și stările negative ne pot afecta sănătatea mintală, este important să știi că anumite alimente te pot ajuta să îți recapeți echilibrul interior și, de asemenea, mențin sănătatea emoțională și psihică.

Bananele sunt, în acest caz, fructele perfecte pentru a ține stările negative departe. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale esențiale pentru prevenirea și combaterea depresiei și a stărilor negative. De asemenea, conțin în mod natural serotonică, o substanță necesară pentru starea noastră de bine.

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, explică de ce bananele sunt alegerea potrivită pentru sănătatea ta emoțională și, de asemenea, când pot fi consumate pentru a beneficia de toate efectele pozitive.

Cum ajută te ajută bananele să îți menții sănătatea sistemului nervos?

„Dacă tot e iarnă afară, nu uitați să mâncați o banană.

Când vine vorba de fructe, banana și mărul își dispută poziția de lider în preferințele consumatorilor. Iar dacă un măr pe zi ține doctorul departe, o banană pe zi ține psihiatrul departe.

Banana conține în mod natural serotonină, o substanță responsabilă cu buna-dispoziție, atât de necesară în această perioadă în care iarna nu vrea să plece iar izolarea ne ține în casă. În plus e bogată în magneziu, potasiu și vitamine din grupul B care ajută sistemul nervos și metabolismul să funcționeze optim. Conține glucide lente recomandate pentru sportivi și are un indice glicemic de 45, deci nu pune în pericol nici silueta.

Când e mai puțin coaptă, în banană avem preponderent amidon rezistent cu efect prebiotic, iar când e bine coaptă conține mai mult zahăr. Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi. Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90cal”, dezvăluie nutriționistul pe Instagram.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel