vineri, aprilie 23, 2021

Bananele sunt mici, portabile, convenabile și delicioase sunt gustarea perfectă. Sunt bogate în potasiu, magneziu, vitamina C, vitamina B6 și fibre. O banană de dimensiuni medii include 9% din necesarul zilnic

de potasiu, 33% din necesarul de vitamina B6 și 8% din necesarul de magneziu.

Bananele pot ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate, reduc umflarea și pot crește producția de celule albe din sânge. Deoarece bananele sunt bogate în antioxidanți, ele vă pot proteja împotriva toxinelor cauzatoare de cancer.

Știai însă că bananele te pot ajuta și să dormi? Se pare că acest fruct iubit este ajutorul perfect pentru somn. Oferă mai multe vitamine și minerale care pot îmbunătăți calitatea somnului. Bananele reduc stresul și anxietatea, ameliorează crampele musculare și reglează ciclul somn-veghe cu

serotonină și melatonină.

De ce este o banană gustarea perfectă pentru culcare?

Nu numai că bananele sunt pline de beneficii pentru sănătate, dar magneziul, potasiul și vitamina B6 din acest fruct acționează împreună pentru a vă ajuta să adormiți rapid și să vă odihniți liniștit.

O banană înainte de culcare vă ajută să reduceți crampele musculare

Nivelurile ridicate de potasiu din banane vă pot relaxa mușchii și pot reduce crampele nocturne. Somnul v-a fost vreodată întrerupt de crampe musculare dureroase?

Aceste crampe îți întrerup odihna și îngreunează adormirea.

Crampele musculare

sunt adesea rezultatul nivelurilor scăzute de potasiu și pot fi frecvente în rândul femeilor însărcinate. Deoarece potasiul echilibrează sodiul și electroliții din corp, acesta poate reduce probabilitatea de a dezvolta crampe musculare pe timp de noapte.

Acționează ca un relaxant muscular pentru a vă ajuta să adormiți rapid și pentru a preveni perturbările somnului.

O banană înainte de culcare vă ajută să  reduceți stresul și anxietatea

O dietă bogată în magneziu este, de asemenea, legată de un nivel mai scăzut de stres și anxietate. Deoarece bananele sunt o sursă bună de magneziu,

ele vă pot ajuta să vă relaxați și să eliberați stresul înainte de culcare.

Magneziul afectează hipotalamusul, partea creierului care controlează glandele suprarenale și hipofizare (glandele responsabile de stres) și poate reduce simptomele de anxietate ușoară.

Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze de insomnie, astfel încât o banană înainte de culcare poate fi exact ceea ce trebuie pentru a adormi rapid.

O banană înainte de culcare vă ajută să reduceți insomnia

În plus față de stres și anxietate, magneziul poate ajuta somnul. Deoarece acest mineral ajută organismul

să mențină Nivelurile GABA (Acid gamma-aminobytric), ce joacă un rol semnificativ în a vă ajuta să obțineți un somn odihnitor.

Nivelurile de GABA sunt neurotransmițătorii care promovează somnul prin încetinirea undelor creierului și calmarea corpului. Deoarece magneziul asigură niveluri sănătoase de GABA, cei care se confruntă cu insomnie sau alte tulburări de somn pot găsi ușurare luând suplimente de magneziu sau consumând o banană înainte de culcare.

 

Ultimele stiri

Parteneri