marți, noiembrie 29, 2022

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, trage semnalul de alarmă în ceea ce privește un aliment pe care românii îl consumă zilnic.

Pâinea albă, căci despre ea este vorba, poatepoate deveni o bombă pentru sănătate. Ideal e să alegem pâinea integrală, spune medicul Virgiliu Stroescu, potrivit gandul.ro.

Alimentul periculos pe care românii îl consumă zilnic. „Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre.

Te-ar mai interesa: Operația de cataractă are loc în 10 minute și este...

Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer.

Dr. Virgiliu Stroescu: „Hai să punem regulă: de azi înainte nu mai consumăm făină albă”

De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă.

Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, amidonul, nu face decât să îmbolnăvească”, a explicat dr. Virgiliu Stroescu.

În continuarea, specialistul a vorbit despre mai multe alimente pe care e musai să le evităm dacă vrem să rămânem sănătoși. Încetinesc procesele metabolice!

Te-ar mai interesa: Clipe grele pentru vedeta ProTV! A ajuns de urgenț...

sănătatea din farfuria ta

Fără covrigi şi gogoşi, dacă vrem să fim sănătoşi

„Se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele, sunt ca un „mop”, care vin și șterg tot ce ai greșit tu.

Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic.

Te-ar mai interesa: O cană cu din această băutură caldă băută dimineaţ...

Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul, iar grăsimile: cărbunele”, a adăugat specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private