joi, martie 23, 2023

Alimentul sănătos care îți poate distruge sănătatea dacă îl consumi la micul dejun. Un expert ne sfătuiește să „evităm” să mâncăm banane la prima oră a dimineții.

Importanța consumului micului dejun a rămas necontestată timp de decenii. Deși există sfaturi contradictorii cu privire la momentul în care ar trebui să luați prima masă, experții sunt de acord că ar trebui să începeți într-o notă sănătoasă. Îngrijorător este faptul că un aliment sănătos ar putea provoca mai mult rău decât bine atunci când este consumat pe stomacul gol.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu natural împotriva herpesului. ...

Fie că le mănânci rapid într-o dimineață înainte de a te grăbi să ieși pe ușă, fie că iei fructele pentru un mic dejun la pachet, bananele ar putea părea un mod sănătos de a-ți începe ziua.

Plin de minerale, vitamine și fibre, fructul galben oferă câteva beneficii convingătoare pentru sănătate.

Cu toate acestea, consumul pe stomacul gol vă poate perturba echilibrul acido-bazic și poate declanșa mai multe probleme.


Nu consuma banane pe stomacul gol

Nataly Komova, RD și expert în fitness la JustCBD, a declarat: „Bananele sunt o sursă importantă de magneziu și potasiu.

„Aceste minerale au o sumedenie de beneficii pentru sănătate, dar consumul lor pe stomacul gol, la prima oră a dimineții, vă poate afecta sănătatea.

Te-ar mai interesa: Testul de sânge care ar putea detecta boala Alzhei...

„Atunci când potasiul și magneziul ajung pe stomacul gol după ore de post, este probabilă o perturbare a echilibrului acido-bazic al sângelui tău.”

April Jamison, nutriționist și fondator al Brew That Coffee, a explicat că popularul fruct poate duce la o creștere temporară a alcalinității sângelui tău.

„Acest lucru poate declanșa un răspuns compensatoriu în organism, care are ca rezultat eliberarea de compuși de tamponare a acidului, cum ar fi bicarbonatul, pentru a restabili echilibrul acido-bazic al sângelui”, a spus nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Dar dacă acest răspuns compensator eșuează, perturbarea echilibrului acido-bazic poate declanșa stări cunoscute sub numele de acidoză și alcaloză.

Komova a spus: „Acidoza este cauzată de prea mult acid în sânge, ceea ce face ca nivelul pH-ului din sânge să scadă sub 7,35.

„Alcaloza apare atunci când există o acumulare excesivă de baze în organism, ceea ce face ca nivelul pH-ului din sânge să crească peste 7,45.”

Te-ar mai interesa: Mărturisiri de dincolo de moarte. Mărturia unui bă...

Acidoza poate stimula simptome precum dificultăți de respirație, oboseală și confuzie, în timp ce alcaloza poate declanșa greață, amețeli și contracții musculare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private