luni, septembrie 27, 2021

Alin Scarlat este medicul văzut ca un înger printre pacienți. Proiectele sale sunt de-a dreptul uimitoare, acest doctor reprezentând un exemplu pentru sistemul medical din România.

Dr. Alin Scarlat a pus bazele unui spital dotat la cele mai înalte standarde, în localitatea Bucov, lângă Ploiești.

Spitalul As Medica este conceptul medicului Alin Scarlat, compus din 16 saloane puse la punct cu tot ce trebuie să aibă un spital: grupuri sanitare, aer condiționat, televizoare, mobilier și curățenie. Poate fi comparat cu orice spital din străinătate și a fost dat în folosință de un an și jumătate.

Noutatea nu este existența spitalului neapărat, ci faptul că medicul l-a deschis pentru pacienții cu posibilități financiare reduse. Prin Asociaţia “Sănătate pentru toţi – Dr. Scarlat”, medicul strânge fonduri pentru tratamentul pacienților fără posibilități materiale.

Astfel le-a dat o șansă și celor care nu își permiteau investigațiile medicale costisitoare sau tratamentul.

Medicul Alin Scarlat a ajutat într-un an și jumătate, peste 230 de persoane fără posibilități financiare, scrie republikanews.ro.

În cazul unora dintre pacienți, medicul, cu ajutorul asociației, a suportat cheltuieli cu investigații și operații dificile, făcute chiar în străinătate, care au depășit 40.000 de euro.

Doctorul Alin Scarlat continuă să facă miracole pentru cei în suferință.

A demarat construcția unui centru de recuperare unic în România.

În jur de două milioane de euro vor fi investite în acest centru care va avea 82 de paturi, dar și o bază de recuperare de ultimă generație.

Vorbim despre kinetoterapie, ergoterapie, acupunctură și hidroterapie.

Acestea fiind doar o parte dintre metodele de recuperare pe care medical Scarlat le va folosi în centrul care ar trebui să fie inaugurat la începutul anului viitor.

Cea mai performantă metodă va fi și unică în Europa.

Este vorba despre un robot cu un soft creat în America, pentru recuperare neurologică.

Foto: republikanews.ro

Ultimele stiri