joi, octombrie 6, 2022

Alina Pușcaș se confruntă cu probleme serioase de sănătate și a primit un diagnostic dur din partea medicilor. Vedeta îi sfătuiește pe cei care se confruntă cu aceeași afecțiune să meargă de urgență la alergolog.

Îndrăgita prezentatoare TV suferă de o alergie agresivă, aceeași afecțiune care i-a dat bătăi de cap și anul trecut.

„A fost o dimineață destul de nasoală pentru că, odată cu începutul școlii, a debutat – nu știu cum s-au legat așa lucrurile – a debutat acea alergie agresivă pe care am avut-o și anul trecut. Anul trecut, am reușit să o tratez în vreo trei săptămâni și nu m-a mai chinuit deloc. Ei bine, se pare că s-a declanșat din nou. E groaznic! Sunt toată umflată. Mi-e fața umflată, nasul, gura, tot… Mă ustură ochii”, a transmis Alina Pușcaș pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Alina Pușcaș are probleme mari de sănătate

Alina Pușcaș le transmite celor care se confruntă cu probleme asemănătoare să meargă la alergolog:

„Știu cu sunt multe persoane care încearcă să evite medicamentele împotriva alergiilor asta am făcut și eu vreo doi ani de zile, dar în momentul în care am ajuns la alergolog mi-a spus că, din păcate, dacă lași genul ăsta de alergii agresive să te afecteze și nu tratezi, poți să ajungi să ai probleme grave la sistemul respirator. Așa că cei care aveți probleme așa cum am eu, mergeți de urgență la alergolog și luați-vă un tratament personalizat. Nu e de lăsat. Încerc să mă lupt inclusiv cu prietenii mei pe tema asta, care se încăpățânează, se chinuie, neluând medicamente, netratând nebunia asta”.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...


Când apar alergiile

Alergiile apar atunci când sistemul imunitar reacționează la o substanță străină (cum ar fi polenul, veninul de albine , părul de animale sau alimente care nu provoacă o reacție la majoritatea oamenilor).

Sistemul tău imunitar produce substanțe cunoscute sub numele de „anticorpi”. Când aveți alergii, sistemul dumneavoastră imunitar produce anticorpi care identifică un anumit alergen ca fiind dăunător, chiar dacă nu este.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

Când intri în contact cu alergenul, reacția sistemului tău imunitar poate provoca inflamarea pielii, a sinusurilor, a căilor respiratorii sau a tractului digestiv.

Severitatea alergiilor variază de la persoană la persoană și poate varia de la o iritare minoră până la anafilaxie (o situație de urgență care pune viața în pericol). Deși majoritatea alergiilor nu pot fi vindecate, tratamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private