joi, august 11, 2022

Alina Pușcaș, după ce Adda a aflat că are borelioză. Boala Lyme este o afecțiune bacteriană, transmisă de căpușele din genul Ixodes, insectă care transmite bacteria Borrelia burgdorferi.

Cât de periculoasă este boala Lyme dacă trece mai mult timp de la momentul mușcăturii?

Deși majoritatea persoanelor mușcate de căpușe nu contractează boala Lyme, riscul de infecție crește pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul mușcăturii.

Recent, cântăreața Adda a aflat că suferă de Borelioza (boala Lyme) şi Bartonella, în condițiile în care s-a chinuit un an și jumătate pentru că i s-a pus un diagnostic greșit. Nu este singura vedetă care a fost  infectată cu bacteria Borrelia. Alina Pușcău a declarat că și ea a fost infectată cu bacteria Borrelia.

Te-ar mai interesa: Top alimente bogate în IOD. Asigură-te că le consu...

„Eu am avut acest incident, am și menționat de câteva ori. Acum vreo 12 ani, când filmam, chiar în prima săptămână la Vălenii de Munte și acolo am avut în pădure, în iarbă. Nu mi-am dat seama la acel moment că am fost mușcată de căpușă, probabil era și adrenalina momentului, a spus Alina Pușcaș, potrivit spynews.ro.

Spre deosebire de Adda, care a aflat despre această boală după ce un an și jumătate a luat un tratament greșit, actrița a descoperit mai repede că a fost infectată.

„Am aflat că am fost mușcată de căpușă la câteva luni după pentru că organismul meu era infectat. Singura schimbare pe care am simțit-o în momentul în care am și ajuns la medic a fost că mă simțeam foarte obosită.

Te-ar mai interesa: Un AVC poate fi observat înaintea producerii. Iată...

Ulterior, mi-a a apărut pe picior ca o roșeață, arăta identic cu o mușcătură de țânțar, dar nu era mușcătura de căpușă, era o reacție a corpului, ieșită la suprafață.

Nu mi-a dispărut vreo trei zile și am ajuns la medic din cauza sperieturii. La mine a fost descoperit mai rapid, a mai dezvăluit aceasta. Așa cum a declarat în urmă cu mai mulți ani, actrița s-a vindecat după ce a urmat două luni un tratament cu antibiotic şi intravenoase.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Alina Pușcaș: Abia la cinci luni de la muşcătură mi s-a declanşat această boală

Abia la cinci luni de la muşcătură mi s-a declanşat această boală, borelioza. Din fericire, am descoperit-o în primele opt săptămâni de incubaţie şi am început tratamentul de urgenţă la Spitalul Matei Balş, timp de două luni, cu antibiotic şi intravenoase. În principiu, ar fi trebuit să mă opresc din filmări pentru că riscam să nu dea rezultate tratamentul care ar fi trebuit să fie susţinut de un organism cu imunitate foarte bună şi odihnit… Eu în acea perioadă nu aveam nici una, nici alta, prin urmare eram destul de panicată, mai ales că am citit de ce este în stare această Borrelia, a dezvăluit atunci Alina Puşcaş.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Ce se poate întâmpla dacă infecția este diseminată timpuriu?

Dacă boala nu este depistată și tratată imediat după infecție sau dacă nu există simptome în primul stadiu al bolii, infecția afectează pielea, articulațiile, inima și sistemul nervos, în câteva săptămâni sau luni de la infecție. Apare la câteva zile sau săptămâni de la stadiul 1. Simptomele pot include:

 • Erupție cutanată extinsă și circulară – poate apărea pe mai multe părți ale corpului;
 • Durere fizică;
 • Slăbiciune;
 • Amorțeala brațelor și/sau a picioarelor;
 • Paralizia mușchilor feței;
 • Dureri de cap;
 • Leșin;
 • Probleme de concentrare sau cu memoria;
 • Conjunctivita sau deteriorarea țesutului ochiului;
 • Înroșirea și tumefierea articulațiilor mari, în special a genunchilor;
 • Palpitații și complicații cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private