vineri, iunie 18, 2021

Guvernul va adopta astăzi o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea dublării alocaţiilor pentru copii, până la prima rectificare bugetară. Chiar şi atunci nivelul de creştere va fi decis în funcţie de evoluţia

veniturilor statului. Anunţul a fost făcut aseară de prim ministrul Ludovic Orban, potrivit Radio România Actualități.

Dublarea alocației pentru copii va fi amânată până la 1 iulie, când va avea loc prima rectificare bugetară, a declarat aseară premierul Ludovic Orban. Deși există dorință de a pune în practică acest demers, el este imposibil, pentru că nu există bani cuprinși buget, a mai spus premierul.

Intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat, potrivit primului ministru Ludovic Orban. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare, care sunt destul

de mari, sunt peste şase miliarde de lei, pentru a putea susține această măsură. De altfel, nici nu avem voie, constituțional și legal, să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului.

Dar şi după rectificare alocațiile vor fi majorate în funcție de evoluțiile economiei românești, a mai spus Ludovic Orban, care a precizat că amânarea dublării alocațiilor va fi unul dintre subiectele ședințe de guvern de astăzi.

Ludovic Orban: ”Vom creşte alocațiile cu cât le permit resursele bugetare, pentru că, să ne aducem aminte că există o lege a pensiilor, că există o lege a salarizării,

care trebuie puse în practică și noi suntem niște oameni responsabili care nu ne permitem să angajăm cheltuieli decât în măsura în care există resurse financiare.”

Tot astăzi guvernul ar urma să decidă în ce fel va promova schimbarea legii alegerilor locale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, procedură considerată mai democratică de liberali şi de alte formaţiuni parlamentare, scrie rador.ro. Se are în vedere inclusiv varianta adoptării unei ordonanţe de urgenţă, dar nu este exclusă nici angajarea răspunderii executivului pe acestă temă.

Ultimele stiri

Parteneri