vineri, septembrie 18, 2020

Încă un spital bucureștean își bagă medicii în izolare. Un număr de 72 de cadre medicale de la Secţia de nefrologie a Spitalului “Sfântul Ioan” au fost trimise în izolare, după ce o pacientă a fost depistată cu noul coronavirus, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost trimişi în izolare nouă rezidenţi care lucrau pe aceeaşi secţie.

Citește și:

Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale sunt asimptomatice şi vor fi testate.

“În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Sf. Ioan’ au primit confirmarea testului pozitiv la COVID-19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în Secţia de nefrologie şi dializă a unităţii sanitare”, se arată în comunicat.

Citește și:

Pacienta este asimptomatică şi a fost transferată la Spitalul “Carol Davila”, conform procedurilor, a precizat Ministerul Sănătăţii.

“În secţia respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea, transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID-19. În acest caz a fost declanşată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unităţii sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfăşurau activitatea în această secţie, în ture. De asemenea, celor nouă rezidenţi de pe secţie li s-a solicitat să rămână acasă”, se mai arată în comunicatul citat.

Parteneri