miercuri, octombrie 5, 2022

Lipsa ciclului menstrual într-o lună, mai ales când nu vrei să rămâi însărcinată reprezintă o sursă de stres, dar pân nu verifici cu un test de sarcină nu poți fi niciodată sigură. Dacă ești sigură că nu ai rămas însărcinată există și alte metode de a afla de ce anume nu ți-a venit ciclul menstrua. Iată care sunt principalele motive

  1. Ai slăbit sau te-ai îngrășat

Atunci când pierzi 10% din masa musculară, intervine un dezechilibru hormonal și astfel poți să sari peste un ciclu menstrual sau să ai ciclul dereglat.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

2. Ai antrenamente foarte intense

Alergătoarele la maraton sau balerinele pot avea cicluri neregulate, deoarece antrenamentele intense dau peste cap sistemul reproducător. Stresul poate influența frecvența ciclului menstrual.

3. Stresul

Stresul atât de natură fizică, cât și de natură psihică îți poate da peste cap hormonii. Dacă treci printr-o perioadă dificilă la muncă sau ai alte probleme de natură personală, organismul tău poate să sară peste ciclul menstrual.

4. Bolile de tiroidă

Tiroida este glanda care te ajută să reglezi metabolismul și temperatura corpului, dar atunci când aceasta secretă mai mulți sau mai puțini hormoni poate interfera cu sistemul reproducător. Medicul va trebui să îți prescrie anumite medicamente.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private