duminică, iunie 26, 2022

Alternativă sănătoasă pentru masa de prânz sau cină. Conf.Dr.Maria Nițescu spune că nu trebuie să vă faceți griji pentru glicemii postprandiale crescute sau pentru siluetă!

„Masă de prânz sau cină! Dietă mediteraneană reinventată (supă de roșii cu busuoic si mentă, sandwich cu brânză cremoasă-11% grăsimi saturate și pâine din făină integrală)!

Nu vă faceți griji pentru glicemii postprandiale crescute sau pentru siluetă! Cealaltă masă (după caz, prânz sau cină) poate fi cu carne sau pește, și legume!”, a scris Conf.Dr.Maria Nițescu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Ce dietă să alegem pentru a fi sănătoși?

„Ce dietă să alegem pentru a fi sănătoși? Știm deja cu toții că nu există alimente ideale care să poată fi consumate oricât sau într-un regim monoton și să ne păstrăm sănătatea. Așadar, trebuie să avem o alimentație cât mai variată pentru a obține toți nutrienții de care organismul are nevoie. Se vorbește în lumea medicală de pattern sau de model alimentar.

Și atunci apare întrebarea: care este cel mai bun model alimentar pentru un individ? Un test genetic ar veni cu răspunsul, însă el nu este la îndemâna oricui, iar statul în loc să investească într-o astfel de testare, sigur mai scumpă decât altele, mai bine cumpără medicamente.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Același lucru îl facem și noi ca indivizi, iar asta pentru că odată cu testarea poate este nevoie de intervenții de modificare a aportului alimentar, lucru greu de realizat mai ales atunci când vorbim de schimbări necesare întreaga viață.Și dacă nu efectuăm testul genetic, cum știm totuși, ce este bine pentru noi?

Cel mai bun pattern (model) alimentar, adică cel care ni se potrivește, este cel care ne menține sănătoși fizic și psihic și nu neapărat dieta mediteraneană, dieta ketogenică, dieta low-fat sau cea vegetariană/vegană etc., și asta pentru că suntem unici, pentru că genele sunt diferite de la individ la individ.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Dacă avem probleme cu greutatea și probleme medicale, este clar că nici alimentația nu este cea potrivită.

Mulți dintre cei cu probleme ajung la nutriționist sau de cele mai multe ori la mulți nutriționiști, și asta nu pentru că nutriționistul nu este bun, ci pentru că nu are la îndemână instrumentul potrivit pentru acea persoană.

Este aceeași situație ca atunci când mergi la medic și îți pune diagnostic doar pe examen clinic

Practic, este aceeași situație ca atunci când mergi la medic și îți pune diagnostic doar pe examen clinic, fără alte investigații (sigur am forțat puțin comparația, știm că în anumite afecțiuni există semne patognomonice – specifice, și laboratorul doar confirmă diagnosticul clinic, lucru ce nu se întâmplă des la consultul nutrițional).

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Prin urmare, vă recomand ca în lipsa testului genetic, să alegeți întotdeauna calea ce vi se potrivește și să nu încercați ce fac vecinii, prietenii sau colegii de muncă!

Nu uitați că investigațiile medicale sunt cele care confirmă dacă facem alegeri bune și nu neapărat greutatea scăzută!”, a scris Conf. Dr. Maria Nițescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private