Sari la conținut

„Am crezut că balonarea era din cauza intoleranței la lactoză și a stresului – apoi medicii au spus că este cancer”. Primul simptom care s-a declanșat cu 7 ani în urmă

Lindsey Jayn Piette, mama unui copil, în vârstă de 41 de ani, din Ontario în Canada, a fost diagnosticată cu cancer de colon agresiv în urmă cu doi ani, dar prima dată a crezut că balonarea este rezultatul intoleranței la lactoză și al stresului.

O mamă diagnosticată cu cancer de colon agresiv a dezvăluit că prima dată a crezut că simptomele ei de balonare se datorează intoleranței la lactoză și stresului.

Lindsey Jayn Piette, în vârstă de 41 de ani, din Ontario, Canada, avea doar 39 de ani când i s-a înmânat diagnosticul șocant – care a stimulat începutul unei bătălii de un an de tratamente obositoare și lupte pentru sănătatea mintală.

Mama, care are o fiică în vârstă de nouă ani, se confruntă de șapte ani cu constipație, mișcări neregulate ale intestinului și „balonare incomodă” înainte de a descoperi motivul.

Citeste si:

Îndepărtându-l, cancerul a fost surprins doar întâmplător, după ce un medic a sfătuit să facă o colonoscopie din cauza antecedentelor familiale în urma unui rezultat anormal de Papanicolau.

Lindsey a fost diagnosticată cu cancer colorectal în stadiul 3, după ce medicii i-au găsit o creștere de 5 cm în abdomen.

„Mi-am petrecut ani de zile crezând că am sensibilități alimentare”, a spus ea.

„Am crezut că sunt intolerantă la lactoză sau alergică la gluten, dar nu am putut niciodată să descopăr adevărata cauză. Cel mai mult m-a speriat faptul că era posibil să o las pe fiica mea de nouă ani fără mamă. Când am auzit că am nevoie de chimioterapie m-am prăbușit în sufragerie în lacrimi. Apoi m-am ridicat și am intrat în modul războinic”, a povestit femeia, conform Mirror.

Un medic a descoperit din întâmplare că femeia suferea de cancer. Ea a fost supusă unei colonoscopii în urma unui rezultat anormal al unui test Papanicolau.

Lindsey a fost diagnosticată cu cancer colorectal în stadiul trei, după ce medicii au descoperit o excrescență de cinci centimetri în abdomenul ei.

„Colonoscopiile sunt înfricoșătoare și nu sunt plăcute, așa că mulți oameni le amână sau nu le fac deloc. Mi-ar plăcea să-i inspir pe oameni să o ia mai încet și să-și asculte corpul, apoi să ceară ajutor dacă au nevoie și să-și investigheze problemele de sănătate”, spune ea.

Lindsey s-a luptat singură cu chimioterapia. În ianuarie 2022, femeia a aflat că este din nou sănătoasă. De atunci ea și-a schimbat dieta pentru a-și îmbunătăți starea generală de sănătate.

„Am refuzat să cred că voi muri. Acesta era doar un alt obstacol. Din punct de vedere mental, a fost greu să mă confrunt cu anxietatea. Am căpătat o astfel de apreciere pentru viață”, a spus ea.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.