Sari la conținut

„Am crezut că bebelușului meu îi ies dinții – s-a dovedit a fi un cancer agresiv”

bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare
Focarul de pneumonie din China se răspândește în alte țări

Un cuplu din Marea Britanie, care inițial a crezut că bebelușul lor irascibil era din cauza dentiției, a fost șocat să afle că are de fapt un cancer rar.

Când Robin Samuel, acum în vârstă de 18 luni, s-a trezit în mijlocul nopții țipând în ianuarie, părinții săi l-au dus de urgență la spital.

Acolo, medicii au efectuat o ecografie care a scos la iveală o umflătură de 10 centimetri deasupra rinichiului său. El a fost diagnosticat cu cancer neuroblastomic de mare risc.

„Ne-am gândit că începea să lăcrimeze, pentru că în mod normal este un bebeluș foarte fericit”, a declarat mama sa, Rachel Samuel, în vârstă de 43 de ani, pentru agenția de presă Caters, potrivit Ny.

„A fost diagnosticat cu cancer în aceeași zi, pentru că este foarte rar”, a continuat ea. „Când îl văd, știu exact despre ce este vorba”.

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul neuroblastom apare de obicei la copii, deoarece începe în „formele foarte timpurii” ale celulelor nervoase.

Medicii au descoperit că cancerul se răspândise în abdomenul, pelvisul, coloana vertebrală și măduva osoasă a lui Robin.

Tratament epuizant

După ce a urmat un tratament „epuizant” de chimioterapie, micuțul londonez a fost declarat liber de cancer – dar mama sa a spus că este posibil ca acesta să revină.

bebelus
sursa foto: the sun

Șansele de supraviețuire pe termen lung ale lui Robin sunt de numai 40-60%.

În cazul în care cancerul revine, șansele scad la 5-10%, potrivit mamei sale.

Acum, familia încearcă să strângă aproape 400.000 de dolari pentru un tratament de imunoterapie „de pionierat” în Spania, care i-ar putea crește șansele de supraviețuire la 90%.

„El are ceva numit oncogen, ceea ce înseamnă că celulele canceroase din corpul său se replică stupid de repede, așa că, dacă mai rămâne ceva care nu poate fi detectat, se va dezvolta foarte repede”, a declarat Rachel pentru Caters.

„Avem nevoie ca el să aibă acest tratament cât mai curând posibil”, a adăugat ea. „Așa că, cu cât îl primește mai repede, cu atât mai multe șanse va avea”.

Familia a strâns 125.000 de dolari

Până în prezent, familia a strâns 125.000 de dolari.

„Dacă primește tratamentul, corpul său va învăța să identifice celulele periculoase și să le omoare înainte ca acestea să devină problematice”, a explicat Rachel.

În mijlocul acestor provocări, Robin a rămas foarte curajos.

De asemenea, Rachel i-a lăudat pe cei doi frați mai mari ai săi, din căsătoria anterioară, pentru că au fost un „stâlp de putere” pentru Robin în această perioadă dificilă.

„Ei vor doar să se joace cu Robin”, a precizat Rachel. „Ne-am străduit din greu să menținem un mediu familial normal și să creăm niște amintiri cu adevărat fericite cu el”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.