Sari la conținut

„Am murit și m-am dus în rai – Sunt atât de recunoscătoare că am reușit să văd lumea de dincolo, nu ai de ce să te temi”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Courtney Santiago, în vârstă de 32 de ani, a descris cum a ajuns în ” lumea de dincolo” după ce și-a pierdut cunoștința în urma unei duble suferințe.

„Am lipsit doar vreo patruzeci de secunde și nu mi-am ascuns șocul de pe față, pentru că mi s-a părut o viață întreagă”, a declarat Courtney, din New Jersey, SUA.

Femeia are gena BRCA-2 care o face să aibă un risc ridicat de a dezvolta cancer de sân.

În iulie 2022, aceasta a fost supusă unui RMN mamar – pe care îl face în mod regulat pentru a-și monitoriza sănătatea

După ce a introdus perfuzia, a început să se simtă rău și și-a pierdut rapid cunoștința.

„Nu-mi făceam griji că îmi voi lăsa în urmă trupul, viața, fiul meu sau familia și prietenii – nimic din toate acestea nu mi se părea important”, a explicat ea.

Citeste si:

„Nu exista niciun fel de noțiune a timpului, ci doar sentimentul de pace deplină”

Vorbind într-un videoclip postat pe TikTok , ea și-a amintit că a alunecat într-o „stare de vis” în care s-a trezit stând pe o plajă în fața unui bărbat pe care nu îl cunoscuse niciodată, dar pe care simțea că îl cunoaște dintotdeauna.”

Fără să scoată un cuvânt, bărbatul a asigurat-o că totul va fi bine și că nu era încă timpul ei.

La scurt timp, peisajul ei s-a schimbat în munți, în grădina din spatele casei sale din copilărie și în toate locurile în care se simțea cel mai bine conectată cu natura.

Când s-a trezit, Courtney susține că nu a putut să vorbească, deoarece își simțea corpul complet rigid, dar în scurt timp și-a recăpătat o stare potrivită pentru a fi externată.

Testele ulterioare au arătat că suferise o sincopă vasovagală, o afecțiune care apare adesea din cauza unor niveluri ridicate de stres emoțional.

Aceasta provoacă un episod prelungit de leșin în care inima se oprește timp de până la 10 secunde, dar nu este considerată a pune viața în pericol.

Cu câteva săptămâni înainte, Courtney suferise o despărțire dureroasă și moartea unui prieten.

Femeia nu crede că experiența ei a fost un caz tipic.

„Sunt 100% sigură că ceea ce am văzut a fost „intermediar” și a fost mult mai mult decât un episod de leșin”, a spus ea.

În clip, ea își detaliază calvarul, precizând că a avut sentimentul că ceva va merge prost în timpul examinării de rutină, relatează The Sun.

Ea continuă să explice situația de-a lungul a încă două videoclipuri, înainte de a încheia spunând „Când murim, nu suntem plecați și unde mergem, suntem fericiți”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.