sâmbătă, octombrie 1, 2022

Viitorul nu sună tocmai bine, în realitate. Deși vom delega multe sarcini roboților, oamenii nu se vor simți mai împliniți, ci dimpotrivă: mai deprimați!

Riscurile sunt imense, roboții vor rămâne cu job-urile, oamenii cu metodele de înecare a suferinței.

Dr. Subhash Kak, profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizează omenirea că inteligenţa artificală va provoca o „epidemie” de sinucideri, fiindcă prezența roboților va afecta serios fluxul locurilor de muncă, relatează go4it.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Kak a spus că omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”, în care doar 500 de milioane de locuri de muncă vor mai fi disponibile în lume. Savantul e de părere că  vehiculele autonome vor lăsa o treime din populaţia planetei fără loc de muncă. Astfel, numărul celor care vor consuma alcool, droguri şi vor intra în depresie va creşte accelerat.

Miliardarul inovator Elon Musk crede, de asemenea, că oamenii vor fi nevoiţi să devină cyborgi pentru a nu fi irelevanţi în viitor. Pe măsură ce sistemele de inteligenţă artificială se dezvoltă, oamenii vor trebui să compenseze slăbiciunile biologice pe care le au prin integrarea de computere în propriile creiere, a declarat Musk la World Government Summit în Dubai.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Doar aşa oamenii vor beneficia de o putere de procesare mai ridicată şi vor putea concura mai bine cu roboţii în competiţia pentru locurile de muncă. Primele joburi care vor dispărea vor fi cele ale şoferilor, deoarece aceştia vor fi înlocuiţi în curând de sistemele autopilot de pe maşini, potrivit lui Elon Musk.

Şi  Ian Pearson a spus că inteligenţa artificială va deveni atât de puternică, încât oamenii nu vor avea altă soluţie decât să să contopească cu ea, într-o nouă specie, numită „homo machinus”.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Această teorie este susţinută şi de Susan Schneider, expert de la Universitatea din Connecticut şi Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton, care crede că este foarte posibil ca în univers să existe civilizaţii foarte avansate, unele vechi de miliarde de ani, care au depăşit faza organică. Aceste forme de viaţă sunt, în opinia ei, guvernate de tehnologie şi nu de biologie. „Şi pe Terra viitoarele civilizaţii vor fi şi ele bazate pe inteligenţa artificială”, a declarat Schneider, potrivit go4it.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private