luni, mai 16, 2022

Amenzi de 32.000 de lei pentru spitalele din București, în urma controalelor ANPC: „Moare și boala în cantinele verificate de noi”.

Comisarii de la ANPC au suspendat activitatea în două spitale și la o firmă de catering care ducea alimente bolnavilor .


Horia Constantinescu: „Moare și boala în cantinele verificate de noi”

În urma unui control, efectuat marți, în trei dintre spitalele bucureștene au fost găsite nereguli grave în bucătării. Comisarii au găsit mâncare pentru bolnavi expirată, mizerie, gândaci în frigidere și cuțite cu rugină.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății s-a răzgândit: nu se mai dist...

„Acțiunile noastre de control sunt dictate de consumatori și atât! Până la multele teorii ale conspirației, hai să ne dăm în leagănele rupte și nefinanțate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital și, dacă nu ne îmbolnăvim așa, sigur o facem cum ajungem la destinație!

Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria și orice virus în paturile desfundate și învelite în păturica stră-stră bunicii!

Dacă scapă din pat în viață, moare boala mâncând din cantinele, din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinația, culmea, bolnavi!

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea și viața consumatorilor!

P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască și mănuși, să stăm la distanță unii de ceilalți, care era teama?

Că împărțim inegal infecția din tramvaie sau faptul că, odată ajunși în spitale, nu inspirăm bacteria și virusul potrivit?”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: cele trei etape de dezvoltare a cre...

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descins în bucătăriile a trei spitale din Bucureşti. Două au fost închise FOTO

Amenzi de 32.000 de lei pentru spitalele din București, în urma controalelor ANPC

Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în 3 dintre spitalele  administrate de Primăria Capitalei.

În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan au fost constatate nereguli importante.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: această băutură îți crește imunitat...

Comisarii au dat amenzi în valoare totală de 32.000 lei și au oprit temporar prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor în cantinele a două dintre spitale.

Cel de-al treilea, respectiv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienți folosind serviciile unei firme de catering, la care a fost extins controlul și unde a fost, de asemenea, oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor.

Te-ar mai interesa: „Nu mi-am putut înghiți saliva”. Semne și simptome...

 

Dintre abaterile constatate, ANPC menționează:

 • lipsa autorizației de funcționare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ștefan
 • existența în spațiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită
 • unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereții cu tencuială căzută, tavanul cu infiltrații și pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi și mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură
 • utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată
 • utilizarea unor ustensile cu rugină
 • folosirea unui sistem de ventilație neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei
 • lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei
 • coloanele de apă și calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină
 • utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezența unor insecte moarte
 • folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime și arsuri
 • utilizarea unor camere frigorifice (spații depozitare) neigienizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private