marți, mai 24, 2022

Cinci companii farmaceutice din străinătate au fost amendate de Consiliul Concurenței după ce au oprit aprovizionarea României cu medicamente. 

Companiile farmaceutice au făcut o înțelegere, se pare, pentru a colecta o taxă. Aceasta se putea strânge dacă aprovizionarea României cu medicamente era oprită.

În consecință, companiile au suferit o sancțiune, conform reglementărilor.

Amenzi de milioane de euro pentru companiile farmaceutice care au suspendat aprovizionarea cu medicamente

Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii farmaceutice străine furnizoare de imunoglobuline cu amenzi în valoare de 71 de milioane de euro, anunță RADOR.

Te-ar mai interesa: Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei...

În urma investigaţiei declanşate acum patru ani, autoritatea a constatat că cele cinci companii, din Elveţia, Germania, Italia şi Belgia, s-au înţeles să limiteze şi chiar să întrerupă aprovizionarea pieţei româneşti cu imunoglobuline cu scopul de a obţine din partea autorităţilor române suspendarea taxei clawback.

În acest fel, acestea urmăreau să-şi crească profitul. Lipsa accesului la aceste medicamente esenţiale, destinate tratamentului unor multiple afecţiuni grave, a pus în pericol viaţa pacienţilor şi a determinat autorităţile să delcanşeze Mecanismul European de Protecţie Civilă, apreciază Consiliul Concurenţei.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private