vineri, martie 24, 2023

MULTI oameni vor lua analgezice la un moment dat in viata lor, pentru a gestiona durerile de cap si alte afectiuni. Cu toate acestea, multe analgezice au efecte secundare și utilizarea excesivă a acestora poate agrava simptomele, potrivit unor cercetări.

Într-adevăr, luarea unor medicamente precum analgezicele pe o perioadă prelungită de timp pentru a calma durerile de cap poate agrava simptomele, potrivit NICE. Mai mult, luarea prea multor medicamente poate fi foarte periculoasă în unele cazuri. Cifrele sugerează că durerile de cap sunt una dintre cele mai frecvente plângeri prezentate medicilor de familie, deoarece mulți oameni  le experimentează frecvent.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

Primul ghid clinic al NICE, publicat în 2012, sugerează că medicii de familie și alți profesioniști din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare „durerile de cap prin abuzul de medicamente” ca o posibilă cauză a agravării simptomelor în rândul pacienților care au luat astfel de medicamente timp de trei luni sau mai mult.

Acesta definește durerile de cap prin abuzul de medicamente ca atunci când anumite medicamente sunt luate până la 15 zile pe lună timp de trei luni sau mai mult. Aceste medicamente includ paracetamol și aspirina, printre o serie de altele.

Mulți oameni care suferă de dureri de cap aleg să le trateze cu medicamente fără prescripție medicală, deși până la una din 50 de persoane se confruntă cu dureri de cap care rezultă din utilizarea frecventă a acestor tratamente.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: 10 moduri de a reduce riscul de can...

Migraine Trust spune: „Cefaleea prin consum excesiv de medicamente (MOH) este o durere de cap care rezultă din utilizarea frecventă a medicamentelor acute sau a calmantelor, cum ar fi triptanii, ergotaminele, opiaceele, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și paracetamolul.”

Acesta explică faptul că se dezvoltă la persoanele cu o tulburare primară de cefalee, cum ar fi migrena, de obicei cu dureri de cap în 15 sau mai multe zile pe lună.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Trust explică: „Analgezicele sunt, în general, sigure de utilizat într-un număr limitat de zile în fiecare lună”, deși este, de asemenea, sigur să utilizați analgezice în zile suplimentare, ocazional în luni sau două.

Se adaugă: „Cu toate acestea, utilizarea la nivel înalt a analgezicelor în mod regulat crește riscul de MOH și se poate dezvolta un cerc vicios.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private