marți, iunie 6, 2023

Dacă un pacient va aștepta prea mult la Urgențe, se cheamă nepăsare, iar aceasta va fi mai aspru sancționată.

Dacă pacienții sunt lăsați să aștepte cu orele, medicii vor risca sancțiuni mai mari.

Depășirea timpului de așteptare stipulat în lege va atrage după sine amenzi între 1000 și 3000 lei pentru medici și maximum 30.000 lei pentru instituții spitalicești.

Pacienții ignorați pot face plângere la DSP. Trebuie să știm că pentru Urgențe există 5 coduri, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Pacientul care se află în stare foarte gravă va fi etichetat cu cod roșu – adică are nevoie de resucitare și manevrele trebuie făcute pe loc. Orice abatere va fi sancționată.

Apoi este codul galben – atunci când pacientul prezintă un risc major sau are dureri intense – acesta nu ar trebui să aștepte mai mult de un sfert de oră.

Urgențele, dar care nu sunt situații critice, pot aștepta 60 de minute. De la depășirea acestui termen se impune amendă. Este vorba despre codul verde. Apoi în cazul pacienților încadrați la cod albastru – care sunt non urgențe – medicii au la dispoziție 120 de minute să reacționeze pentru a nu fi sancținați. Iar pentru un simplu consult, un pacient nu ar trebui să aștepte mai mult de 240 de minute, ceea ce înseamnă 4 ore.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private