vineri, septembrie 30, 2022

Americanii vor să fie lideri. Voi ați consuma acest tip de lapte? Se pare că nu mai avem nevoie de vaci pentru lapte adevărat, fermele s-au mutat în laborator. Laptele, ouăle și alte produse de origine animală pot fi acum preparate în laborator folosind procesul de fermentare.

Hrana noastră nu mai este așa cum era în secolul trecut. În ultimii ani a mijit și ideea ”laptelui sintetic”, iar copiii ar putea să învețe de-acum că laptele nu mai vine de la văcuțe.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Laptele sintetic nu necesită vaci sau alte animale

Poate avea aceeași compoziție biochimică precum laptele animal, fiind realizat cu ajutorul unei tehnici de biotehnologie emergentă, cunoscută sub numele de „fermentație de precizie”, care produce biomasă cultivată din celule, informează The Conversation.

Oamenii de știință și-au propus să creeze laptele sintetic pentru a reduce dependenţa omului de animale și mai ales să „salveze planeta”.

Așadar, au inventat laptele sintetic. Acest preparat nu aduce probleme precum emisiile de metan sau poluarea apei, dar trebuie să depășească numeroase provocări și capcane pentru a deveni o alternativă durabilă și viabilă la laptele de origine animală.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

Laptele este făcut cu Drojdie modificată genetic, programată cu ADN

Astăzi, compania americană  Perfect Day, produce și vinde lapte, deși nu are vaci. ”Ferma” produce laptele sintetic și  este prezentat ca având același gust și aspect precum laptele animal.

Este asemănător laptelui prin faptul că este făcut din cazeină și zer, proteine care se găsesc în lapte. Laptele produs de compania americană este fabricat într-un laborator folosindu-se drojdie modificată genetic, programată cu ADN, pentru a produce aceleași proteine ​​găsite în laptele de vacă.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

SUA nu este singura țară care a dezvoltat laptele sintetic. Și în Australia, start-up-ul Eden Brew a dezvoltat lapte sintetic. Compania vizează consumatorii din ce în ce mai alarmați de schimbările climatice.

”Fermentația de precizie” produce aceleași proteine ​​din laptele de vacă

Procesul începe cu drojdia și folosește „fermentația de precizie” pentru a produce aceleași proteine ​​din laptele de vacă. Aceste proteine ​​conferă laptelui multe dintre proprietățile sale importante și contribuie la textura cremoasă și capacitatea de spumare. Pe lângă proteine, ​​se adaugă minerale, zaharuri, grăsimi și unele arome pentru a crea produsul final.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

Laptele artificial va deveni ceva obişnuit pentru populaţia lumii

Experții susțin că, în cel mult o sută de ani, laptele artificial va deveni ceva obişnuit pentru populaţia lumii, care, conform unor estimări, va ajunge la nouă miliarde de oameni.

Tot în Australia, compania All G Foods a strâns 25 milioane de dolari pentru a accelera producția de lapte sintetic. În cel mult șapte ani, compania vrea ca laptele său sintetic să fie mai ieftin decât cel de vacă.

Te-ar mai interesa: Medic: Acesta e cel mai prost obicei alimentar car...

Dacă laptele sintetic va ajunge să înlocuiască laptele animal și ca ingredient în sectorul de prelucrare industrială a alimentelor, acest lucru ar putea prezenta provocări majore pentru companiile care produc lapte praf pentru piața ingredientelor.
Cu siguranță, însă, industria produselor lactate tradiționale nu va dispărea prea curând.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private