Dr. Bilic atenționează: „Opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați! „

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, atrage din nou atenția asupra alimentelor. Potrivit medicului nutriționist, mâncarea care nu ne place se depune. „Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele””, atenționează expertul în nutriție.

Dr. Bilic atenționează: „Opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați! „

Dovada că viața e nedreaptă există și în nutriție: ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă, din produse care ne plac, dar și din cele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre, din preparatele pe care le mâncăm cu poftă, dar și din cele pe care le mâncăm în silă… cu alte cuvinte totul “se pune” și se depune.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Organismul e construit ancestral iar metabolismul funcționează rudimentar. Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele”. E nedrept și stupid să te îngrași cu mâncare care nu ți-a plăcut, dar se întâmplă mereu. Așa cum putem da înapoi haine, pantofi sau electrocasnice care nu ni se potrivesc sau nu ne satisfac, ar trebui ca și la capitolul alimentar să fim rambursați pentru caloriile cheltuite greșit. Însă, odată ce am înghițit mâncarea, răul e făcut, nici măcar prin mișcare nu putem scăpa ușor/eficient de excesul caloric!”, este de părere medicul.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Soluție oferită de medicul Bilic: Nu avem voie să mâncăm dacă nu ne este foame de nota 6-7

„Soluția? Să ne oprim la timp!. Fiecare gură de mâncare trebuie asumată și justificată: nu avem voie să mâncăm dacă nu ne este foame de nota 6-7 pe o scară de la 0 la 10. Și apoi, chiar dacă ne este foame, nu avem voie să mâncăm produse de proastă calitate sau care lasă de dorit la capitolul gust. Când duceți mâna cu mâncare la gură, întrebați-vă mereu: de ce mănânc? / cât îmi este de foame? / m-am săturat? / aș putea să mă opresc? / îmi place cu adevărat? Și dacă răspunsul nu este clar și ferm, opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați! Mai bine la gunoi decât pe burta voastră.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Dr. Bilic: Suntem prea săraci din punct de vedere buget caloric, ca să cheltuim cu indiferență

Suntem prea săraci din punct de vedere buget caloric, ca să cheltuim cu indiferență și nepăsare. În nutriție nu există împrumut de la bancă și nici pe datorie nu putem trăi. Kilogramele în plus înseamnă calorii consumate peste bugetul ridicol de mic al organismului. Și nu contează dacă ne-a plăcut sau nu!

Concluzia? Dacă viața e nedreaptă și legile lui Murphy funcționează, măcar să ne îngrășăm din lucruri bune”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...