Sari la conținut

Amețești când îți miști capul? Ce indică acest simptom

ameteala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

După cefalee, stările de amețeală la mișcarea capului se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului. Senzația de instabilitate, uneori și greață, ba chiar și vărsături, pot apărea brusc.

Amețești când îți miști capul? Ce indică acest simptom

Pentru a determina tipul de amețeală și posibilele sale cauze, este necesar să se efectueze consult de specialitate.

Conform specialiștilor, trebuie efectuată o cardiogramă, analize de sânge generale, biochimice, coagulare și ecografia vaselor capului și gâtului. De asemenea, este important să faci un RMN sau CT al creierului care va indica terapia medicamentoasă necesară.

În cazul tulburărilor circulatorii, terapia medicamentoasă va include administrarea de vasodilatatoare și antihistaminice și medicamente care îmbunătățesc funcțiile neurologice.

Vertijul cauzat de osteocondroză necesită utilizarea relaxantelor musculare pentru a ameliora spasmul muscular. La femei, tratamentul acestei afecțiuni se efectuează cu medicamente hormonale care permit revenirea la normal a fondului hormonal al organismului.

Cauzele care dau stările de vertij pot fi multiple. Printre cele mai cunoscute sunt spondiloza cervicală, insuficiența circulatorie sau nevrism.

Pentru a preveni amețeala, medicii atrag atenția asupra regimului de viață.

Trebuie excluse produsele care cresc tensiunea arterială și provoacă vasospasm, efect excitator asupra sistemului nervos.

Printre alimentele care trebuie evitate se numără cafea, ceai tare, alcool, nicotină, mâncăruri foarte sărate sau picante, conform BZI.

Cafeaua suprasolicită sistemul nervos central, iar efectul ei este rapid.

Cauze amețeli

Amețeala poate apărea într-o serie de condiții patologice generale de tip:

  • criză hipertensivă
  • hipoglicemie
  • anemie
  • tulburări endocrine
  • tulburări digestive
  • administrare de medicamente, rău de mișcare
  • tulburări psihice
  • stres
  • oboseală excesivă

Pacienții cu această tulburare necesită o evaluare completă pentru a determina natura tulburării de echilibru.

Consultație ORL, neurologie, oftalmologie, cardiologie

Medicii specialiști i-au în calcul toți factorii declanșatori, inclusiv istoricul medical al pacienților. Este nevoie de consultație ORL, neurologie, oftalmologie, cardiologie, reumatologie, care trebuie completate cu analize sanguine și imagistică craniană.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel