miercuri, septembrie 28, 2022

Ana Aslan, reguli pentru o viață sănătoasă: „Nu trăiesc în trecut și nu regret nimic”.

Ana Aslan a devenit cunoscută în întreaga lume datorită cremelor și pastilelor Gerovital. A trăit aproape 92 de ani, dovedind cu prisosință că metoda anti-îmbătrânire descoperită de ea, funcționează.

În 1952 prepară vitamina H3, cunoscută sub numele de Gerovital, un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire. În următoarele trei decenii, tratamentul cu Gerovital H3, brevetat de Ana Aslan, avea să devină cunoscut în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Cu acest medicament ieftin vindecaţi garantat infe...

Astfel, directorul Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie a evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă și a aplicat-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital.

Ana Aslan s-a dedicat în totalitae muncii sale. Nu s-a căsătorit și nu a avut copii. Cei apropiați o descriu ca fiind o persoană severă, exigentă cu colaboratorii, dar plină de viață. A fost mereu, până la bătrânețe, o femeie foarte elegantă, tot timpul aranjată. Era pasionată de tot ceea ce ținea de aspectul său, comandându-și garderoba din Italia.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Era în același timp superstițioasă și avea o mică pasiune: colecționa statuete cu bufnițe. În plină perioadă comunistă, celebrități din lumea întreagă, actori celebri, miliardari și șefi de stat, veneau la București în căutarea secretului tinereții.

Povestea doamnei medicinei românești, care a declarat război bătrâneții. S-a născut într-o zi de 1 ianuarie și a murit la 91 de ani – Evenimentul Zilei

Ana Aslan, reguli pentru o viață sănătoasă

Ana Aslan a ținut și ea același regim pe care îl impunea pacienților săi. Regulile pe care le respecta reputatul medic geriatru au fost dezvăluite de Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră timp de 10 ani.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

  • Mânca la ore fixe, corect, sănătos. Prânzul la ora 13.00, iar cina, cel târziu la 18.00-19.00.
  • Hrana trebuia să fie cât mai naturală și să conțină nutrienții de care are nevoie organismul
  • Evita alimentele din conservă
  • Prețuia în mod deosebit legumele și fructele erau foarte prețuite,
  • Punea mare preț pe mișcare
  • În ceea ce privește carnea, Ana Aslan prefera vaca, urmată de peşte, pasăre, miel/oaie și porc, cel din urmă nefiind recomandat prea des. Din lista sa nu lipseau nici ficatul și limba sau alte organe interne, de obicei carne de la animale ierbivore, de preferință rasol sau la cuptor.
  • Printre mâncărurile preferate ale Anei Aslan se numărau: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor.
  • Plăcerea ei „vinovată” era tortul Buturugă, făcut în casă.

Pagina 11 b

„Eu nu trăiesc în trecut, nici măcar nu îmi amintesc de trecut!”

Era o femeie extrem de ponderată, trăia echilibrat și respecta mereu regulile după care și-a condus viața, tocmai pentru că s-au dovedit a fi eficiente.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ‘Dă-mi o bomboană!’ Ținea la siluetă. O bomboană, atât lua și gata! (…) Știa să mănânce bine, îi plăcea să mergă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întodeauna lua masa la 1.30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual’, a mai spus menajera.

EXCLUSIV. Cum să trăieşti mult mâncând după dieta Anei Aslan

 

Ana Aslan a creat primul medicament care amână îmbătrânirea. Toată viaţa a avut o singură frică: teamă de moarte. Tratamentul inventat de ea este însă nemuritor.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

„Eu nu trăiesc în trecut. Eu în general trăiesc în prezent şi viitor. Nu mă gândesc la trecut, nici măcar nu îmi amintesc de trecut. Cred că altă trăsătură care m-a ajutat este aceea că nu regret nimic. Aşa am fost în viaţă şi aşa sunt acum. Nu regret nimic, nici lupta pe care am avut-o, nici că sunt singură, nimic! Da, eu aşa sunt!”, spunea despre sine Ana Aslan, într-unul din interviurile sale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private