vineri, mai 27, 2022

De cele mai multe ori apelăm la analgezice pentru orice durere. Uneori când ești bolnav. Uneori când ai mahmureală și adesea când ești rănit. Fiecare analgezic are propriile sale utilizări și fiecare trebuie luat într-un mod specific. Unele, totuși, pot crește, mai degrabă decât să scadă, durerea.

Ibuprofenul este un tip de analgezic, în special un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Poate fi cumpărat din farmaciile locale și magazinele locale. Folosit pentru a trata durerile de dinți, durerile de spate, durerile menstruale, entorsele și tulpinile, poate fi foarte eficient sub formă de tablete, capsule, granulate sau lichide. Ibuprofenul funcționează prin reducerea hormonilor din corpul dumneavoastră care provoacă durere și umflare în organism.

Te-ar mai interesa: Speranțe pentru pacienții români. 3 medici români ...

În mod normal, durează aproximativ 20 de minute pentru a funcționa dacă este ingerat pe gură și una sau două zile dacă este frecat în piele.

Cu toate acestea, analgezicul nu este lipsit de pericole.

Dacă luați prea mult timp, poate începe să aibă unele efecte secundare negative.

Aceasta include creșterea riscului de a avea un atac de cord sau de a dezvolta alte afecțiuni cardiace.

Rezultatele periculoase ale ibuprofenului sunt convenite de ambele maluri ale Atlanticului.

Site-ul web NHS spune că „există un risc crescut de tulburări de stomac, inclusiv sângerări, probleme cu rinichii și inima” dacă luați ibuprofen pentru prea mult timp.

Te-ar mai interesa: Cazul halucinant a medicului care a anunțat variol...

Nici toți nu pot lua ibuprofen.

Este posibil să nu îl puteți lua dacă ați avut vreodată o reacție alergică la analgezice înainte.

În plus, femeile însărcinate nu îl pot lua și nu este potrivit pentru unii copii.

Ibuprofenul nu este singurul analgezic disponibil.

Fiecare este disponibil în grade diferite și un analgezic poate fi mai potrivit pentru o durere mai mult decât pentru alta.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

Paracetamolul este analgezicul cu care probabil ești cel mai familiarizat; este folosit pentru a trata durerile de cap și majoritatea durerilor non-nervoase.

Aspirina, ca și ibuprofenul, este un AINS.

Deși este clasificat ca un analgezic, de obicei nu este folosit pentru a calma durerea.

Codeina este un tip de analgezic care funcționează mai eficient atunci când este combinată cu paracetamol într-o singură pastilă, recomandă NHS.

Te-ar mai interesa: Vertijul, doar o amețeală? Iată ce trebuie să știi...

Morfina este o altă formă de analgezic cu care sunteți familiarizat; sunt cele mai puternice analgezice care există și sunt eliberate doar pe bază de rețetă.

Dacă aveți dureri de orice fel care persistă, consultați medicul de familie.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private