duminică, iulie 3, 2022

Menstruația poate cauza simptome neplăcute precum dureri, modificări ale dispoziției și sensibilitate a sânilor. Manifestările ușoare sunt de așteptat, însă când ar trebui să te îngrijorezi pentru sănătatea ta?

Menstruația poate prezenta simptome severe, însă de multe ori acestea pot cauza probleme de sănătate. Iată câteva semne ce indică faptul că menstruația ta are nevoie de evaluarea unui specialist.

  1. Sângerări abundente. Menoragia este sângerarea în exces în timpul unei menstruații. Persoanele care manifestă această afecțiune  au o menstruație care durează mai mult de 7 zile, schimbă un absorbant în aproximatic 2 ore sau sunt nevoite să înlocuiască un produs intim în timpul nopții. Sângerarea abundentă poate indica un dezechilibru hormonal sau o afecțiune a uterului.
  2. Sângerarea între menstruații. Aceasta poate indica prezența chisturilor uterine benigne, chisturilor cervicale, boala inflamatorie pelvină, schimbări hormonale și endometrioza.
  3. Lipsa menstruației în luna respectivă.
  4. Dureri severe de sâni. Dacă durerea sânilor este severă sau nu se manifestă numai ăn timpul menstruației, cereți sfatul unui specialist.
  5. Diaree. Dacă diareea este un simptom neobișnuit pentru tine sau se previntă într-o formă gravă, cere sfatul unui medic.
  6. Coagularea sângelui. Acesta nu este un simptom neobișnuit, mai ales în primele zile ale menstruației. Dacă, însă, cheagurile sunt mai mari decât o monedă sau sunt mai frecvente decât în mod normal, pot indica fibroame, endometrioză sau adenomioză.
  7. Consistență neobișnuită. Dacă observi că menstruația ta are o consistență diferită, ar trebui să ceri sfatul unui medic. Ai putea să te confrunți cu menoragie.
  8. Dureri puternice. Durerile severe nu sunt un simptom obișnuit și pot indica endometrioza, adenomioza și prezența fibroamelor.
  9. Menstruația nu se oprește. Menstruația normală durează între 2 și 7 zile. Dacă menstruația ta durează neobișnuit de scurtă sau de lungă, ar trebui să consulți un specialist.
  10. Menstruații neregulate. Un ciclu menstrual durează, în medie, 28 de zile. Acest aspect poate varia de la persoană la persoană. Un ciclu menstrual poate avea loc între 24-38 de zile. O menstruație este neregulată atunci când este mult mai frecventă sau neobișnuit de rară.

Multe persoane prezintă simptome ușoare în timpul menstruației, însă dacă observi schimbări îngrijorătoare în ciclul tău menstrual, o programare la medic este recomandată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private