Sari la conținut

Analiza simplă de sânge care arată predispoziția unei persoane la longevitate

longevitate
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Oamenii de știință au brevetat un sistem de testare simplu și eficient care permite identificarea predispoziției unei persoane la longevitate.

Pentru a crește speranța de viață, nu este suficient să mănânci corect, să faci sport și să renunți la obiceiurile proaste. În acest caz, un indicator de sânge este important.

În cursul studiului, oamenii de știință au examinat ADN-ul a două grupuri de oameni, potrivit publicației Eat This, Not That. Primii duceau un stil de viață sănătos, iar speranța lor de viață era mai mare. Acesta din urmă a suferit de diverse boli și a murit la o vârstă destul de fragedă. Se pare că oamenii cu niveluri ridicate de fier pot muri mai tineri. Dar nivelul scăzut de fier în sânge poate duce și la probleme de sănătate.

„Am arătat pentru prima dată că, pentru majoritatea oamenilor, o mică reducere a nivelului de fier din sânge față de nivelul lor actual este probabil să fie benefică”, au explicat cercetătorii. Ei au descoperit că anumite variații ADN care cresc nivelul de fier din sânge de la naștere pot crește probabilitatea de a dezvolta boli legate de vârstă, precum și riscul de deces prematur. În acest sens, oamenii de știință recomandă controlul conținutului de fier din organism.

Gena FOXO3, gena longevităţii

Potrivit autorilor acestei metode, o formă specială a genei FOXO3 crește speranța de viață. În plus, dr. Amir Khan, un expert în medicina regenerativă, recomandă și câteva trucuri dietetice care promovează longevitatea. Potrivit acestuia, este bine să se consume produse vegetale simple, cât mai puţin prelucrate termic.

De asemenea, porția optimă de mâncare nu trebuie să depășească dimensiunea palmei tale – aproximativ 75 de grame. Acest lucru poate contribui nu numai la creșterea speranței de viață, ci și la reducerea caloriilor consumate cu 10-15%.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel