Sari la conținut

Antioxidanții din aceste fructe pot activa „gena longevității” observată la centenari

Din cuprinsul articolului

O asociere semnificativă între gena FOX03 și longevitatea umană a fost găsită în mai multe studii.

Stilul de viață este esențial pentru îmbătrânirea sănătoasă, dar contribuția factorilor genetici este de asemenea importantă. Studiile asupra unora dintre cele mai longevive populații au aruncat lumină asupra rolului critic al FOX03 în durata de viață, numită „gena longevității”. Prin activarea acestei gene, un fruct poate oferi o protecție de neegalat împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.

O mare parte din cercetarea longevității a fost efectuată în populații de centenari a căror durată de viață este aproape de două ori mai mare decât lungimea prevăzută a populației relevante la momentul nașterii.

Această cercetare a stabilit că un număr mare de centenari poartă o variație specială a genei FOX03.

Această genă funcționează prin codificarea unui factor care are un impact semnificativ asupra îmbătrânirii și asupra fenotipurilor legate de vârstă.

Mai precis, gena FOX03 afectează durata de viață prin reglarea răspunsului la stres.

Obiceiurile alimentare precum restricția calorică și postul prelungit au fost legate ambele de activarea FOX03.

Adăugarea unor compuși dietetici poate fi de asemenea utilă în activarea genei, deoarece transpare.

Doctorul Sanjay Gupta a explorat aceste componente dietetice în seria sa TV Chasing Life cu doctorul Sanjay Gupta.

În serie, expertul a călătorit în Okinawa, Japonia, care este un membru cheie al Zonelor Albastre, deoarece conține cele mai sănătoase și mai longevive populații din lume.

„Ascunsă în tot ADN-ul nostru este o genă numită FOXO3. Poate întârzia procesul de îmbătrânire, dar trebuie activat de alimentele potrivite”, explică doctorul Gupta.

Potrivit expertului, algele marine și algele sunt considerate componente cheie ale dietei Okinawane care activează genele organismului.

Un alt fruct benefic este pepenele amar, adaugă expertul.

Doctorul Gupta spune: „Există un motiv pentru care alimente precum pepenele amar au fost conservate și transmise de generații în generație într-un loc precum Japonia. Ei au știut intuitiv că această mâncare este cumva bună.”

Pepenele amar

Pepenele amar este o viță de vie tropicală care aparține familiei de tărtăcuțe și este cultivată în întreaga lume pentru fructele sale comestibile.

Este bogat în mai mulți micronutrienți necesari pentru prevenirea oaselor slabe, vindecarea rănilor și prevenirea bolilor.

Alege marine

Astaxantina găsită în alge marine are, de asemenea, cea mai mare activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi.

Aceste descoperiri au apărut din programul Kuakini Honolulu Heart, care a început în 1965 și a colectat date legate de sănătate de la peste 8.000 de bărbați din Okinawa.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel