duminică, octombrie 17, 2021

Analize post Covid. Rețeaua Regina Maria oferă acces gratuit pentru pacienții post COVID, la nivel național. De asemeanea, au lansat, în premieră în România, un pachet de consultații și analize post

COVID pentru copii care sunt plătite în acest moment.  

Încă din luna mai 2020, lanțul de clinici a lansat Clinica POST COVID, proiect destinat monitorizării pacienților infectați și vindecați de SARS-CoV-2. De atunci, programul este gratuit pentru toate cadrele medicale și poate fi accesat în continuare pentru analize și investigații necesare. De asemenea, și persoanele vulnerabile, care nu pot accesa servicii medicale private, au șansa de a discuta cu un medic generalist, care să le analizeze cazul în mod gratuit, prin Pachetul Start, ce include și o serie de analize de laborator pentru evaluarea

stării generale de sănătate.

Analize post Covid gratuite

Există cazuri de pacienți care se luptă cu o serie de simptome ce persistă în timp, cum ar fi oboseala marcantă, dureri musculare persistente, cefaleea sau senzația de lipsă de aer. Pacienții cu simptome persistente, după 4 săptămâni de boală, suferă de ceea ce specialiștii au denumit COVID de „lungă durată”.
„Este important să înțelegem faptul că, după declararea vindecării, simptomatologia poate persista. De aceea, am ales să ne implicăm oferind acces gratuit, oricui dorește, la servicii medicale pentru monitorizarea post COVID.

Sunt pacienți care ne-au călcat pragul cu simptome ce au persistat până la câteva luni după depășirea bolii, simptome ce pot fi prevenite sau ținute sub control prin monitorizarea stării de sănătate. Vom continua să investim în sănătatea românilor și în oferirea celor mai bune soluții medicale pacienților noștri și comunităților din care facem parte.” declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Există situații în care persoanele vindecate de COVID-19 necesită investigații complexe. Pentru aceștia, sunt disponibile 3 pachete cu discount

de până la 50%. Serviciile de monitorizare post COVID sunt incluse în peste 95% dintre abonamentele de sănătate ale Rețelei.

Investigații necesare

Pentru a intra în programul de monitorizare post COVID, pacienții care au medic curant în rețea și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile REGINA MARIA dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor. Pacienții care nu au un medic curant se pot programa la un consult pentru monitorizare post COVID pe site-ul REGINA MARIA, urmând a fi contactați de un operator din Call Center.

Infecția cu COVID-19 poate afecta starea generală de sănătate a pacienților, indiferent de vârstă și de forma de boală. Se impune astfel o atenție sporită la urmările ce pot apărea în organism, iar cei care s-au vindecat au nevoie de o evaluare post vindecare. Monitorizarea pacienților poate consta în investigații imagistice – CT torace – și o serie de analize de sânge, ce vor fi recomandate de către medic.

Analize post Covid pentru copii

Odată cu redeschiderea școlilor, au revenit în atenție statisticile internaționale privind infecția SARS-COV-2 la copii, îngrijorarea fiind dublată și de știrile privind răspândirea bolii în instituțiile de învățământ din România. Studiile internaționale arată că, deși majoritatea copiilor și adolescenților prezintă forme ușoare de boală, efectele acesteia se pot manifesta pe termen lung.

„În general, copiii trec prin infecția cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime. Posibilitatea de a prezenta simptomatologie sugestivă intervine în cazul copiilor peste 10 ani, având un risc mai mare să dezvolte PIMS – sindrom inflamator multisistemic.” declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria. „Nu există, până în acest moment, un protocol care să ghideze medicii pediatri sau de familie în managementul perioadei post covid în cazul pacienților pediatrici, motiv pentru care ne-am dorit să venim în ajutorul părinților cu un pachet de servicii dedicat micilor pacienți.” completează Nirvana Georgescu.

Pachetele de analize și consultații post COVID-19 de pediatrie, disponibile în policlinicile Regina Maria din București și din țară, conțin o serie de analize și consultații pentru a evalua starea generală de sănătate. Testele pentru anticorpi vor detecta răspunsul imun la infecția cu COVID-19, informație necesară pentru completarea tabloului general al stării de sănătate. Medicul pediatru, care va urmări evoluția fiecărui caz în parte, va formula recomandări în funcție de rezultatele fiecărui pacient.

Monitorizarea stării de sănătate a populației după depășirea bolii este o măsură extrem de importantă, acționabilă în paralel cu toate măsurile de prevenție și tratament împotriva infecției SARS-CoV-2, la toate categoriile de vârstă sau intensitate a afectării.

Spre deosebire de pachetul de analize pentru adulți care este gratuit, cel pentru copii se plătește.

Ultimele stiri