Sari la conținut

Anamaria Prodan s-a hotărât! Va lupta pentru drepturile femeilor din România: Nu v-ați săturat să fiți în umbra bărbaților?

Anamaria Prodan
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Anamaria Prodan

Anamaria Prodan s-a hotărât! Va lupta pentru drepturile femeilor din România: Nu v-ați săturat să fiți în umbra bărbaților?

După cearta de pomină cu încă soțul său, Laurențiu Reghecampf, când și-au împărțit pumni și picioare în plină stradă, Anamaria Prodan intră într-o fază de rebrenduire totală.

Anamaria Prodan se concentrează pe familia ei, pe copiii săi, dar și pe cariera sa. În urmă cu doar o săptămână, femeia de afaceri anunța că intră în politică, în cadrul Alianței Pentru Patrie (APP), partidul fondat de foștii social-democrați Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea.

Anamaria Prodan s-a hotărât! Va lupta pentru drepturile femeilor din România: Nu v-ați săturat să fiți în umbra bărbaților?

Impresara a postat ieri, pe Instagram, o scrisoare-manifest în care explică ce vrea să facă în continuare. Printre altele, a spus că vrea să lupte pentru a schimba felul în care femeile sunt privite în societate.

Anamaria Prodan a decis să intre în politică - focuspress.ro

„Se spune despre mine că sunt o femeie bătăioasă. Că mă bat cu bărbații. Da! Sunt o femeie bătăioasă și pot concura cu orice bărbat pentru orice funcție, pentru a avea un serviciu bun, pentru a avea o poziție recunoscută.

Am reușit să îmi fac, prin propriile mele puteri, fără să am ajutorul nimănui, un renume și un brand într-o lume considerată până de curând, a bărbaților.

În România, femeile încă sunt văzute ca anexe ale bărbaților, iar cele ce reușesc singure, prin forțele lor, sunt privite cu neîncredere și atacate până și de femei. Voi știți că, de exemplu, în România, doar 12% din totalul companiilor româneşti listate pe piaţa reglementată a BVB, au o femeie în poziţia de director general sau de membru al directoratului? Iar în politică, situația este la fel de defavorabilă femeilor. Vi se pare normal ca în Guvernul României, de exemplu, numărul miniștrilor femei să fie doar 2?

Voi, femei românce, nu v-ați săturat să fiți în umbra bărbaților pe care voi, cu devotamentul și cu mintea voastră strălucitoare, îi ridicați și îi promovați în funcțiile alea pe care voi ar trebui să le aveți?

Nu ați obosit să primiți mai puțini bani ca un bărbat pentru aceeași meserie?

Nu vreți să fiți libere, să vi se recunoască meritele, să nu mai fiți privite ca niște obiecte frumoase, să vi se facă favoruri doar pentru cum arătați?

Dragi românce!

Sunteți mult mai deștepte, inteligente, puternice și hotărâte decât vor ei, bărbații să recunoască!

Vreți să aveți aceleși drepturi cu bărbații? Să obțineți salarii egale cu ei? La angajare să conteze ce aveți în cap și nu înfățișarea voastră?

Veniți alături de noi în Alianța Pentru Patrie și vom lupta împreună pentru drepturile noastre, ale femeilor! @aliantapentrupatrieoficial”, a scris Anamaria Prodan.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: