luni, decembrie 6, 2021

Autor: Raluca Florescu
„În piață este o derută extraordinară atât la nivelul antreprenorilor mari, cât și la nivelul categoriei self-employed. Ne aflăm într-o perioadă de derută din cauza măsurilor represive ale Fiscului din ultimul timp. Este o caricatură de anii 50 pe care trebuie să o avem toți în vedere”, a spus Anca Vlad, patroana famaciilor Catena și prim-vicepreședintele Confederației Naționale a Patronatului Român (CNPR), în cadrul unei întruniri.
În cadrul farmaciilor Catena, timp de 6 luni au fost controale la sânge în 250 de unități, a declarat aceasta.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

„Înainte exista un stil de control care se făcea după o procedură. Acum vin cu seturi de întrebări, cu chestionar”, a spus Anca Vlad. La rândul său, Cristian Pârvan, președintele Patronatului Serviciilor Private din România, a spus că nu înțelege de ce grila de control este secretă.

Vlad a subliniat că acestea controale nu urmăresc, așa cum ar trebui, să îi depisteze pe cei care fac evaziune și nu oferă bon fiscal: „Controalele nu vin pe bon fiscal, ci pe plus sau minus de casă”. Or, este aproape imposibil ca între suma din casa de marcat și cea de pe evidența fiscală să nu existe mici diferențe, a mai spus Vlad.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Străinii scapă de controale

Membrii CNPR s-au plâns că multinaționalele au scăpat în ultimul timp de controale și au declarat chiar că multor patroni locali le este teamă să vorbească despre atitudinea Fiscului deoarece s-ar putea confrunta ulterior cu o „exigență sporită” a agenților fiscali.

De asemenea, controalele ANAF au ocolit de multe ori zonele în care se află marea evaziune. „Nu este vorba de prostie, ci de ticălășie”, a spus Cristian Pârvan, președintele Patronatului Serviciilor Private din România. Acesta a dat exemplu de domenii puternic evazioniste, unde ANAF a efectuat doar câteva controale anul trecut.

Te-ar mai interesa: Unii părinți vând pe internet testele de salivă pr...

De exemplu, din cele 70.000 de controale realizate în 2014, doar 88 au vizat domeniul construcțiilor și doar 107 pe cel agricol, a spus Cristian Pârvan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri