Sari la conținut

Ancheta dupa ce Ana a fost ucisa de caini. Autoritățile pasează responsabilitățile cu privire la această tragedie

Ancheta dupa ce Ana Oros Daraban fost ucisa de caini. Autoritățile pasează responsabilitățile cu privire la această tragedie.

Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au deschis o anchetă penală după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacului Morii.

Amintim că victima mai fusese atacată de animale și în aprilie anul trecut în același loc, însă între timp autoritățile se pare că nu au făcut nimic pentru a face zona mai sigură. Acum își pasează responsabilitățile. Roman Mușat, cu detalii despre acest caz.

Ana Oros Daraban, de 43 de ani, era mamaia unui băiat de 11 ani. Şocant este că a mai fost atacată de o haită de câini, tot în aceeași zonă, acum aproape 10 luni, când a ajuns la spital cu răni foarte grave. Acum se pare că a ales același traseu, probabil pentru a ajunge mai repede acasă, după ce a alergat. Un bărbat a văzut de departe momentul când era din nou atacată. A încercat să o salveze, dar a ajuns prea târziu. Victima avea zeci de mușcături pe corp.

Responsabilități cu privire la această tragedie

Poliția a găsit-o la 300 de metri distanță de cea mai apropiată locuință, pe un teren viran aflat la granița dintre comuna Chiajna și sectorul 6 al capitalei. Acum, autoritățile își pasează responsabilitățile cu privire la această tragedie.

Primăria de sector susține că nu are atribuție de ecarisaj, iar împroprietăririle în zonă ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna. Și Poliția Locală declară că nu ar fi avut sesizări privind prezența câinilor în zonă, fapt contrazis însă de locuitori.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București susține, pe de altă parte, că ar fi avut acțiuni în zonă, unde ar fi capturat peste 120 de animale, din aprilie anul trecut până acum. Însă nu aceasta ar fi soluția, explică purtătorul de cuvânt al instituției, Cătălina Trănescu.

„Am atras atenția asupra acestei zone care are un grad ridicat de risc pentru cetățeni. Am încercat să le spunem tuturor că în această zonă există acest mediu propice pentru înmulțirea câinilor.

Din aprilie anul trecut până în prezent, peste 120 de câini au fost ridicați de aici, din zonele și străzile adiacente acestui câmp. Nu este suficient să ieșim și să capturăm câinii, pentru că noi asta am făcut deja: ieșim, îi capturăm. Problema este că apar alții”, a declarat Cătălina Trănescu.

ASPA au captat opt câini

ASPA a trimis ieri, după tragedie, mai mulți angajați în zonă, însoțiți de jandarmi. Au reușit să captureze cel puțin opt câini, dintre care unul care avea sânge pe blană. Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au deschis o anchetă, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel