Sari la conținut

Ancheta în cazul gravidei moarte la Maternitatea Botoșani, preluată de procurorii de la Suceava

Proteste la Botosani
Sursa foto: Gina Poenaru, RRA
Ancheta penala in cazul gravidei moarte la Botosani

Ancheta în cazul morții tinerei de 25 de ani, gravidă în trei luni, care a murit după o noapte în care nu a fost tratată de medicii de la Spitalul Județean Botoșani, a fost preluată de procurorii de la Suceava de la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Autoritățile vor astfel să înlăture orice suspiciuni cu privire la desfășurarea investigației penale.

Ancheta în cazul gravidei moarte la Maternitatea Botoșani, preluată de procurorii de la Suceava

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, desfăşurându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Ancheta în cazul gravidei moarte la Maternitatea Botoșani, preluată de procurorii de la Suceava

Reamintim că Alexandra Ivanov, de 25 de ani, a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

Între timp, a fost deschisă ancheta penală. Până acum au fost audiate asistenta și infirmiera de pe secția Obstetrică 1, dar şi medicul curant.

De marți, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

„Am considerat, datorită împrejurărilor, impactului mediatic, că ar fi bine să fie instrumentat de un parchet care nu are sediul în localitate aici, nu se poate pune problema influențelor ș.a.m.d”, a declarat Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, potrivit RRA.

Familia încă nu a fost audiată, însă relația cu autoritățile statului va fi reprezentată de un avocat celebru din Iași. Târziu s-a autosesizat și Colegiul Medicilor, care va dezbate acest caz.

Proteste violente pe străzile orașului

Moartea tinerei, care mai avea trei copii, a stârnit furie la Botoșani, unde oamenii protestează în fiecare zi de aproape o săptămână, iar cabinetul privat al ginecologului care nu a îngrijit-o a fost vandalizat.

Cazul tinerei care a murit în Maternitatea Botoșani a stârnit un nou val de reacții publice. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru distrugere, după ce cabinetul privat al medicului care a fost de gardă în noaptea fatidică a fost vandalizat.

Autorii au spart geamuri și au scris pe fața imobilului ‘Nu am aer‘. Ultimele cuvinte ale Alexandrei Ivanov au fost scrise și în fața maternității, acolo, unde, de o săptămână, sute de botoșăneni protestează fără întrerupere pentru a cere dreptate pentru Alexandra.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.