Sari la conținut

Andreea Răducan, sportiva care a pierdut aurul olimpic din cauza unui Nurofen. „În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană decât la Simona Halep”. Mesajul Andreei pentru Simona Halep îți va topi inima

Andreea Răducan
Sursă foto: Antena 1
Andreea Răducan

Andreea Răducan, fosta gimnastă depistată pozitiv cu pseudoefedrină la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, a declarat, vineri, că greșeala în cazul ei a fost mult mai gravă decât cea a Simonei Halep, când echipa tehnică a fostului lider WTA i-a administrat un supliment alimentar care conținea roxadustat.

Andreea Răducan și-a amintit că atunci, din cauza administrării unei pastile de Nurofen, a pierdut nu doar medalia de aur la individual compus, ci și posibilitatea de a câștiga alte medalii la bârnă și la sol.

Confesiunea Andreei Răducan:„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană decât cea din cazul Simonei”

„În cazul meu a fost o greşeală mai grosolană, dacă aş putea spune, decât cea din cazul Simonei. M-a costat mai mult decât medalia de la individual compus.

M-a costat şansa de a concura pentru două medalii, la bârnă şi sol, decizia retragerii medaliei de la individual compus venind chiar în momentul în care trebuia să plec la concurs pentru cele două finale pe aparate, acolo unde eu aveam cele mai mari şanse de a obţine medalii.

Dacă la un moment dat cineva înţelept va considera că e inutil să ţii cu dinţii de o decizie pe care absolut nimeni nu o înţelege, cred că ar linişti apele şi toată lumea s-ar calma. Oamenii mă întreabă «Când îţi ceri medalia înapoi?’, dar este o chestiune care nu ţine de mine, nu este o negociere la piaţă, şi e important ca nişte oameni mai mari decât noi să recunoască că şi ei mai pot greşi.

Ar fi un bun moment oricând, important este ca oamenii să îşi asume acest pas. Eu am dovedit că îmi pot derula viaţa foarte frumos vorbind despre acest lucru. Pierzând un titlu olimpic am înţeles ce înseamnă solidaritatea oamenilor şi susţinerea necondiţionată, aşa că nu aş putea spune că sunt neapărat în pierdere”, a declarat Andreea Răducan, conform tvrinfo.ro.

Bucuria Andreei Răducan pentru Simona Halep

Simona Halep, verdict TAS
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Trecută printr-o situație asemănătoare cu cea a Simonei Halep, Andreea Raducăn s-a bucurat în momentul în care a aflat că TAS i-a redus suspendarea dublei câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).

„Am fost foarte fericită pentru Simona Halep, a fost o veste foarte bună. Având experienţa mea, am avut sufletul strâns că judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv vor reuşi să întoarcă cumva lucrurile şi să spună «Da, şi noi greşim». Pentru că de obicei se consideră că acolo nu se greşeşte.

Chiar dacă nu îi va fi simplu să revină, eu cred că are acum datoria şi motivaţia de a reveni și mai puternică pe teren.

A fost o veste pe care cred că toţi românii au îmbrăţişat-o şi toţi suntem recunoscători că avem o sportivă de nivelul Simonei, care, iată, acum poate să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris”, a adăugat fosta gimnastă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel