vineri, iunie 9, 2023

Anemie: Vezi care sunt cele șase fructe care stimulează producția de hemoglobină!

Aceasta afecțiune medicală ar purea fi cauza senzației tale continue de frig. Anemia apare când nu avem suficiente globule roșii sănătoase în corp pentru a transporta tot oxigenul de care organismul nostru are nevoie. Persoanele care au anemie se simt mereu obosite, fără energie, amețite și au respirația sacadată. De altfel, acestor oameni le este mereu frig, în special la mâini și la picioare.

Hemoglobina, o proteină din celulele roșii din sânge care conține fier

Rolul hemoglobinei principal este de a lega oxigenul din plămâni în sânge și apoi de a-l elibera către țesuturi.

Fierul, ca parte a hemoglobinei, ajută la legarea oxigenului de molecula de hemoglobină. Hemoglobina transportă apoi dioxidul de carbon (produs ca deșeu al respirației) către plămâni pentru a fi expirat.
Atunci când hemoglobina este scăzută, organismul nu primește suficient oxigen, afectând sănătatea generală.

În unele cazuri, anemia poate fi tratată cu o alimentație adecvată, dar numai dacă este diagnosticată la timp.

Anemia este cauzată de lipsa fierului, a cărui absorbție este îmbunătățită de acidul ascorbic, binecunoscuta vitamina C.

Iată care sunt cele mai bogate fructe bogate în vitamina C care pot ajuta la reglarea aportului de fier și, în cele din urmă, la creșterea hemoglobinei.

curățarea arterelor

Rodiile: Este unul dintre cele mai bune fructe pentru sânge, deoarece este bogat în fier, vitaminele A, C și E. Acidul ascorbic din rodie crește absorbția de fier și, în consecință, hemoglobina.

Banana: Este bogată în fier și stimulează producția de hemoglobină. Conține, de asemenea, acid folic, o vitamină B care este esențială pentru producția de globule roșii.

Măr: Este o sursă bună de fier și de multe alte substanțe nutritive necesare pentru producția de hemoglobină. Mâncați zilnic cel puțin un măr cu tot cu coajă.

Prune: Sunt bogate în vitamina C și fier, care este o „cheie” pentru creșterea hemoglobinei, dar și în magneziu, care ajută la gestionarea transportului de oxigen în organism.

Portocale: Fierul nu poate fi absorbit complet de organism fără ajutorul vitaminei C. Portocalele sunt bogate în această vitamină. Mâncați cel puțin una zilnic pentru a obține rezultatele dorite.

Piersici: Este o sursă bună de fier și vitamina C, care, pe lângă absorbția fierului, previne proliferarea globulelor roșii problematice. Piersicile ajută, de asemenea, la pierderea în greutate și sunt benefice pentru sănătatea pielii și a ochilor, potrivit pronews.gr.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private