joi, iunie 1, 2023

STUDIU: Impactul pe care îl are consumul unui avocado pe zi

Medicii recomandă consumul unui fruct pe zi, iar dacă vei alege un avocado, ai făcut alegerea perfectă. Corpul tău îți va mulțumi pentru asta.

Un studiu recent publicat în Journal of the American Heart Association a evaluat impactul pe care îl are consumul unui avocado pe zi. Potrivit cercetărilor, participanții la acest studiu care au mâncat un avocado zilnic au avut niveluri mai scăzute ale „colesterolului rău”.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...


Grăsimile, esențiale pentru organism

Avocado este o sursă de fibre, de vitamine și în special de acizi grași mononesaturați. Acizii grași mononesaturați se găsesc sub formă de acid oleic și au ca efect scăderea nivelului “colesterolului rău”, care are efecte negative asupra sănătății, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau boala coronariană. Mai mult, avocado este singurul fruct care conține lipide, asigurând senzația de sațietate.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului unui avocado pe zi

Cercetătorii au efectuat un experiment cu aproximativ 1.000 de participanți care s-au confruntat cu exces de greutate sau obezitate, respectiv cu o circumferință ridicată a taliei.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă în România: anul sunt diagnosti...

Jumătate au fost instruiți să mănânce un avocado în fiecare zi, în timp ce cealaltă jumătate și-a continuat dieta obișnuită, limitându-și consumul de avocado la mai puțin de două fructe pe lună.

Rezultatele studiului au arătat că nu există diferențe semnificative între cele două grupuri, în ceea ce privește efectul pe care consumul de avocado îl are asupra grăsimii abdominale, grăsimii hepatice sau circumferinței taliei la persoanele supraponderale sau obeze.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Cei care au consumat avocado în mod constant au înregistrat scăderi ale colesterolului total și a „colesterolului negativ”, în comparație cu cei care au urmat dieta obișnuită.

Cercetătorii au concluzionat că fibrele din avocado pot contribui la scăderea nivelului de colesterol, un singur fruct putând avea aproximativ 3,3 g de fibre solubile.

În ceea ce privește dieta, grupul care a consumat un avocado pe zi a avut scoruri mai mari ale indicelui alimentației sănătoase.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

În plus, cercetătorii nu au găsit nicio diferență semnificativă între grupuri în ceea ce privește creșterea în greutate, ceea ce indică faptul că încorporarea unui avocado zilnic nu a contribuit la un surplus în greutate, dar nici la o scădere, potrivit TVR.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private