luni, iulie 4, 2022

În prezent, Marea Britanie este profund afectată de răspândirea variantei Delta. Cele mai multe focare se află în Anglia, raportând în medie aproximativ 40.000 de noi infectări zilnic. 

Deși Anglia se confruntă cu o situație epidemiologică nefavorabilă, autoritățile au decis ca restricțiile anti-COVID să fie ridicate. Această decizie a fost luată ca urmare a nemulțumirii oamenilor.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Numărul de cazuri creşte din cauza răspândirii variantei Delta – sau indiene – a coronavirusului, care este mult mai contagioasă decât celelalte.

Nu toate guvernele iau în calcul noi restricţii – în Marea Britanie, care a ajuns deja la 40 de mii de infectări pe zi, executivul nu vrea să renunţe la ridicarea restricţiilor, ceea ce provoacă îngrijorarea unei părţi importante a populaţiei – două treimi, potrivit unui sondaj publicat ieri, comunică RRA, citat de Rador.

Anglia ridică restricțiile anti-COVID

Guvernul de la Londra a decis ca, începând de luni, să nu mai existe niciun fel de restricții în Anglia, inclusiv obligativitatea purtării măștii sau distanțarea socială.

Te-ar mai interesa: Vești despre românca ucisă de un rechin. MAE: Se a...

Cluburile de noapte vor fi redeschise, iar nunțile și înmormântările pot avea orice număr de invitați.

Contextul în care au loc acestea relaxări creează îngrijorare printre foarte mulți britanici, din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu tulpina Delta.

Marea Britanie a trecut deja de 40.000 infectări pe zi și se așteaptă ca, în câteva săptămâni, numărul celor care se îmbolnăvesc cu COVID să ajungă la 100.000 de cazuri pe zi.

Te-ar mai interesa: Soția unui cunoscut sportiv rupe tăcerea: „Soțul m...

Cele mai mari focare de infecție sunt în nordul Angliei, în orașe precum Newcastle, Sunderland sau zona Teesside.

Aici, spitalele sunt din nou pline, de această dată cu persoane, de regulă, tinere și nevaccinante.

Primarii din Londra și Manchester și-au exprimat îngrijorări majore cu privire la nepurtarea măștii.

La Londra, primarul Sadiq Khan a decis să sfideze decizia guvernului și a impus obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

În alte state se impun noi restricții

Autorităţile din Los Angeles, a doua metropolă a Statelor Unite, au decis să impună din nou purtarea măştii în public pentru toată lumea – vaccinaţi şi nevaccinaţi – pe fondul creşterii numărului de noi infectări cu noul coronavirus. Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de infectări – aproape 34 de milioane – dar şi de decese, peste 608 mii.

Te-ar mai interesa: Tudor Ciuhodaru: măsuri de prim ajutor în cazul în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private