Sari la conținut

ANM a modificat prognoza: vine vara în România. Prognoza meteo detaliată pentru LUNA IUNIE

meteo
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prognoza meteo pentru iunie 2024, prima lună de vară din acest an. Luna iunie se anunță cu temperaturi peste medie și deficit de ploi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteorologice pentru patru săptămâni, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.

Prognoza meteo 3 – 10 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prognoza meteo  17 – 24 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în estul, sud-estul și centrul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această săptămână în rest.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel