Sari la conținut

ANM anunță ninsori și viscol în România: Un ciclon aduce condiții meteorologice nefavorabile

cod galben în Romania
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Meteo: Revine iarna în România

ANM a anunțat cod galben pentru mai multe județe. Administrația Națională de Meteorologiea venit cu o avertizare meteo pentru ninsori și viscol în România, un ciclon aduce condiții meteorologice nefavorabile în cea mai mare parte a țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil luni și marți. Se anunță ninsori abundente și viscol în zilele de 11 și 12 martie.

Vântul se va intensifica în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze de 55-65 km/h și rafale de peste 80-90 km/h pe creste.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali se vor acumula ploi de 20-25 l/mp, iar la altitudini mai mari vor predomina ninsorile și viscolul.

Vânt puternic ce va atinge 55 km/h

Se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze medii de 45 până la 55 km/h.

În perioada cuprinsă între 12 martie, ora 05:00, și 13 martie, ora 10:00, meteorologii prognozează precipitații moderate cantitativ în regiunea estică a țării, unde vântul va avea, de asemenea, intensificări, cu rafale medii de 45 până la 55 km/h.

Se estimează că cantitățile de apă vor fi cuprinse între 15 și 20 l/mp, cu valori izolate ce pot depăși 25 l/mp.

Prognoza meteo  anunțată de ANM

Vremea in Romania
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prognoza în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Este important de menționat că fenomenele meteorologice prognozate, cum ar fi vântul puternic, ploile abundente, descărcările electrice, grindina, ninsorile abundente, viscolul, temperaturile extreme, poleiul și ceața, pot fi temporar periculoase pentru anumite activități, însă sunt considerate obișnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Un ciclon aduce condiții meteorologice nefavorabile

Anterior, ANM a anunțat că un ciclon aduce condiții meteorologice nefavorabile în cea mai mare parte a țării. Astfel, astăzi, 11 martie 2024, se prognozează averse locale în nord și centru. Către amiază acest lucru se va face resimțit în nord-est. Temperaturile medii vor oscila între 12 și 18°C. Excepție va fi Moldova. Aici se anticipează o vreme mai rece, în special în nordul regiunii.

Rafale maxime de vânt

Vântul se va intensifica în majoritatea zonelor țării. Rafalele maxime vor atinge între 50 și 60 km/h în anumite zone din Dobrogea, nordul Munteniei și al Olteniei, estul Transilvaniei și Moldova. În sudul Banatului se prognozează rafale de până la 60-80 km/h. Pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va fi puternic, cu rafale ce pot atinge între 90 și 110 km/h, potrivit Capital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel