Sari la conținut

ANM dă alerta: Ninsori abundende, viscol şi ger năpraznic! Strat gros de zăpadă şi în Capitală

viscol
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Meteorologii atrag atenţia că de vineri va începe să ningă în cea mai mare parte a ţării, iar de sâmbătă vremea se va răci şi va ajunge la temperaturile normale pentru această perioadă a anului. Duminică vremea va fi ceva mai frumoasă, făra lapoviţă sau ninsoare, dar se va instala frigul.

„De mâine vom avea parte de schimbări în ce privește forma precipitațiilor, pentru că vor fi precipitații în toate regiunile, dar vor fi la început în partea de vest, centru, nord, nord-est sub formă de lapoviță și ninsoare iar apoi, din a doua parte a zilei, de mâine, doar ninsori.

Pentru ca în partea de sud a teritoriului, în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, mâine să fie doar ploi pe parcursul serii și la începutul nopții, iar din a doua parte a nopții și în aceste regiuni precipitațiile să se transforme în lapoviță, la început, iar apoi în ninsoare.

Sâmbătă va fi o răcire accentuată a vremii, vor fi temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm, sâmbătă vor fi maxime între -3 și +4 grade Celsius. În jumătatea de sud a teritoriului, pe arii extinse, va ninge pe parcursul zilei, iar duminică, vremea va fi frumoasă, dar rece, însă nu vor fi precipitații”, a precizat la TVR Oana Catrina, meteorolog ANM.

Drumuri blocate și restricții pe DE 581!
Sursa foto: pexel.com

Ninsori abundente şi în București

Meteorologii au actualizat prognoza și anunță o perioadă de ninsori abundente şi în București. Astfel, începând cu seara zilei de vineri, 19 ianuarie, cerul va fi acoperit de nori în Capitală.

Ploaia inițială se va transforma în ninsoare în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 20 ianuarie. Ninsoarea va continua să cadă neîntrerupt până sâmbătă în jurul orei 16.00, astfel încât perioada de ninsoare va depăși 12 ore, potrivit realitatea.net.

Conform aceleiași surse, stratul de zăpadă depus în București în timpul zilei de sâmbătă se va situa în intervalul de 12-14 centimetri.

Maxima zilei nu va depăși 0 grade Celsius, iar în noptea de duminică se așteaptă o scădere a temperaturii până la -8 grade Celsius, urmată de o minimă de -13 grade Celsius în noaptea de luni, 22 ianuarie. Temperaturi mai blânde se vor înregistra din nou în București începând cu ziua de miercuri, 24 ianuarie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel