Sari la conținut

Prognoza meteo din bătrâni pentru luna ianuarie. Mihai Voropchievici: Să ne pregătim pentru zile cu ger mare!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Anul 2024 este protejat de Soare și îi va ajuta pe regi și pe conducători să ia decizii bune. Numerologul Mihai Voropchievici a spus cum va fi vremea în prima lună a anului 2024, potrivit prognozei meteo din bătrâni.

„Pe 1 ianuarie, de Sfântul Vasile, a fost ceață, iar pe data de 2, am avut senin și vânt moale. Pe 3 și 4, ne-a stresat vânt de la Apus, iar pe 5 și 6, ger pe alocori. Pe 7 va fi înnorat, iar pe 8 și 9 va fi frig. Din data de 10 și până pe 15, va fi moină. Pe 16, zăpadă, frig și vânt. Pe 17, 18, 19, un amestec de soare, ploaie și ninsoare.

Pe 20, o furtună de zăpadă, iar pe 21, până pe 31, ger mare”, a spus numerologul, în emisiunea Adevăruri ascunse, la Antena 3 CNN.

Accuweather, avertizare „wintercast” pentru București

După câteva zile cu temperaturi de primăvară, iarna își reintră în drepturi. Se anunță ninsori puternice, iar meteorologii Accuweather au emis avertizare „wintercast” pentru București. Accuweather a actualizat prognoza pentru Capitală.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Accuweather, în București va începe să ningă luni, 8 ianuarie. Este așteptat chiar să se depună strat de zăpadă.

De altfel, avertizarea „wintercast” pentru București emisă de Accuweather este valabilă pentru ziua de luni, 8 ianuarie, între orele 07:00 și 13:00. În acest interval se va depune zăpadă în strat de până la 6 centimetri. Și în noaptea de luni spre marți, 9 ianuarie, sunt așteptate episoade de fulguială.

Semnal de alarmă de la ANM: Vine iarna siberiană!

Meteorologii ANM au emis, duminică dimineața, o avertizare Cod galben de vânt, polei și ninsori în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, valabilă până marți dimineața. În noaptea de marți spre miercuri va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade, informează Mediafax.

Administrația Națională de Meteorologie arată că aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.

ANM a emis o avertizare Cod galben pentru intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

Prognoza meteo pe luna ianuarie

Dacă în prima săptămână a anului temperaturile au fost mult mai ridicate decât cele normale, după 8 ianuarie frigul va pune stăpânire peste România.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice, potrivit rtv.net. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel