Sari la conținut

ANM, fenomene meteo neașteptate. Anunțul meteorologilor: ce se întâmplă cu vremea în luna iunie

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prognoza meteo pentru luna iunie 2024

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna iunie 2024. Prima lună din vară se anunță cu temperaturi peste medie și deficit de ploi.

ANM a publicat estimările meteorologice pentru patru săptămâni, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Potrivit meteorologilor, vremea în România va fi în special caldă și uscată, cu temperaturi ridicate și ploi rare.

ANM: Prognoza meteo pentru IUNIE. Vine sau nu vara?

Săptămâna 3 – 10 iunie- Temperaturi ridicate

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în sudul, estul și centrul teritoriului și excedentar în rest.

caldura
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Săptămâna 10 – 17 iunie- Cantități normale de precipitații

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei săptămâni în toată țara, mai ales în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17 – 24 iunie- Ploi abundente în unele zone ale țării

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie 2024- Temperaturi peste medie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel